ITALIA – Exodul spre sud? – „Blindată” regiunea nordică Lombardia și alte 14 provincii – Panică sau iminența îngrădirii unor libertăți?

Coronavirus, „blindată” regiunea nordică Lombardia și alte 14 provincii – Exodul spre sud

Noul decret, semnat sâmbătă seară de premierul Conte, după difuzarea unui proiect neterminat, prevede închiderea școlilor și a locurilor cu o aglomerație mai mare, până la data de 3 aprilie. Potrivit tgcom24.

„Evitați absolut orice deplasare” – în Lombardia și în provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Padova, Treviso, Veneția, Asti, Alessandria, Novara, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli.

Asta prevede noul decret împotriva coronavirusului, semnat sâmbătă seară de premierul Conte. Îndoielile și nedumeririle din partea guvernanților.

Dispoziția, care prevede evitarea absolută a oricărei deplasări în Lombardia și provinciile în cauză, precum și în cadrul acelorași teritorii, prevede totuși că mișcările sunt permise atunci când sunt „motivate de nevoi de muncă inevitabile sau situații de urgență „.

În zonele de contagiune până la 3 aprilie, școlile sunt închise, așteptate să se închidă și: cinema, teatre, pub-uri, școli de dans, săli de jocuri, săli de pariuri și săli de bingo, discoteci și cluburi similare, activitățile lor să fie suspendate.

Există, de asemenea, „pedepse specifice pentru nerespectarea obligațiilor”: arest de până la 3 luni și amenda de până la 206 de euro. Pe de altă parte, barurile și restaurantele vor putea desfășura activități între 6 și 18 „cu obligația managerului de a impune distanța de siguranță interpersonală de cel puțin un metru”.

Oprite înmormântările (?) și nunțile – În aceleași teritorii, telescaunele din zonele de schi vor fi închise, iar „ceremoniile civile și religioase, inclusiv cele funerare, sunt suspendate”.

Deschiderea bisericilor și a lăcașurilor de cult este însă condiționată de posibilitatea de a evita adunările. În ceea ce privește centrele comerciale, în zilele festive și premergătoare sărbătorilor magazinele din interiorul galeriilor sunt închise (cu excepția alimentarelor), la fel cum „structurile de vânzare medii și mari” sunt închise. Iar în zilele săptămânii, trebuie garantată distanța unui metru între un client și altul, „cu sancțiunea suspendării activității în caz de încălcare”.

Săli de sport, centre sportive, piscine, centre de înot, spa-uri, (cu excepția furnizării de servicii care se încadrează în nivelurile esențiale de asistență), centrele culturale, centrele sociale, centrele de agrement, le sunt activitățile suspendate.

Pacienții distribuiți în alte regiuni și creșterea producției de măști – Celălalt front pe care guvernul își desfășoară activitatea este cel de sănătate: premierul a anunțat semnarea unui contract pentru producția integrală italiană de 500 de dispozitive pe lună de resuscitare, cu scopul de a face față necesarului. Și, de asemenea, creșterea liniei de producție a dispozitivelor de protecție, cum ar fi măștile. Dar, deoarece spitalele se luptă în zonele în care infecția este mai severă, premierul a menționat și posibilitatea redistribuirii pacienților în regiuni.

Exodul din Milano spre SUD? – După proiectul decretului care prevede „închiderea” Lombardiei și a 11 provincii, povești ale multor persoane sosesc de pe rețelele de socializare care, în seara zilei de sâmbătă, s-au repezit repede în stațiile de cale ferată din Lombardia să părăsească regiunea înainte de a începe carantina generalizată.

De asemenea, în acest caz, nu lipsesc fake news, dar, în acest caz, este posibil mai degrabă ca acei care plănuiau mai demult să plece din Milano au încercat în toate felurile să anticipeze călătoria de frica de a nu fi blocați.

Măsurile pentru restul țării – Un al doilea decret, valabil pe restul teritoriului național, actualizează în schimb măsurile decretului precedent, extinzând interdicția oricărui tip de eveniment care implică aglomerarea de oameni, suspendarea activităților din pub-uri, școli din toată țara, săli de dans, săli de jocuri, săli de pariuri și săli de bingo, discoteci și locuri similare – muzeele și alte institute și locuri de cultură sunt în schimb deschise „cu condiția ca metodele de utilizare contingentă să fie asigurate”. Barurile și restaurantele rămân funcționale.

Vă vom ține actualizați despre orice modificări ale restricțiilor pe întreg teritoriul italian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.