ITALIA – Își tortura fetița de 12 ani „vinovată” de nerespectarea preceptelor Islamului

Un cetățean egiptean, rezident în Pavia, a fost îndepărtat din casă în urma violențelor repetate împotriva fiicei sale, o fetiță de 12 ani, „vinovată” de nerespectarea preceptelor Islamului.

Ordinul de îndepărtare, pentru infracțiunea de rele tratamente, a fost adoptat după intervenția autorităților chemate de fetiță (care s-a adresa, de asemenea, și la Telefono Azzurro, un număr gratuit la care pot suna copiii când sunt abuzați sau tratați rău de către părinți sau tutori) după ce a fost bătută încă o dată de către tatăl său în fața ochilor mamei care nu a intervenit în apărarea ei.

Potrivit reconstrucției poliției, pe baza poveștii fetei, omul a atacat în mod repetat fiica încă de pe când avea vârsta de cinci ani. De cel puțin trei ori pe săptămână, el o bătea cu pumnii și uneori chiar cu o cataramă de la centură. Tatăl își dorea ca fiica lui să poarte vălul: după ce a aflat că fata a dat jos vălul la o petrecere cu colegii de școală, a bătut-o violent.


Amintim faptul că aceste precepte religioase au început să fie accentuate abia de câteva decenii. În anii 70-80, de exemplu,  țările preponderent islamice aveau zone restrânse în care era obligația vălului sau a altor obiceiuri… Amploarea fundamentalismului a fost încurajată de către puterilor obscure care doresc instrumentalizarea religiilor pentru a le distruge și pentru a se servi de acestea în planurile lor.

Nicio religie nu este greșită, ci doar folosirea ei ca instrument de ură între oameni.