2 Iunie – La 74 de ani de la fondarea Republicii Italiene, anul acesta, vor fi manifestări restrânse la Roma

La aniversarea a 74 de ani de la fondarea Republicii Italiene, anul acesta, vor fi manifestări restrânse la Roma.

Ziua Republicii Italiene este o zi de sărbătoare națională italiană stabilită pentru a comemora nașterea Republicii Italiene.

Ziua Republicii este sărbătorită în fiecare an pe 2 iunie, data referendumului instituțional din 1946, cu o manifestare principală care are loc la Roma.

Ziua Republicii Italiene este una dintre simbolurile patriei italiene.

Ceremonialul evenimentului organizat la Roma include depunerea unei coroane, ca omagiu Soldatului Necunoscut la Altare della Patria din Piazza Venezia, de către președintele Republicii Italiene și are loc o paradă militară de-a lungul Via dei Fori Imperiali.

Astăzi, din pricina pandemiei și nevoii de a evita adunările, din păcate, parada militară anuală nu va avea loc.


Dimineață, chiar la ora publicării acestui articol, președintele Republicii, Sergio Mattarella, va depune o coroană în fața Mormântului Soldatului Necunoscut, la Altare della Patria.


Având în vedere aceste situații speciale, evenimentul principal va fi parada aeriană a aviației militare, care va zbura peste cerul Capitalei, încheind turul în țară care a început pe 25 mai.

Astăzi, la ora 18,45, va avea loc un concert de muzică simfonică (nu deschis publicului) în interiorul grădinilor Quirinale, pentru a aminti victimele Covid-19, cu orchestra Teatrului dell’Opera di Roma dirijată de Maestrul Daniele Gatti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.