Lega Nord Italia: Legitimații cu simbol diferit pentru italienii din nordul Italiei față de cei din Sud

lider Lega Nord

Pentru a observa incongruența a fost un cuplu: este are legitimație emisă la Milano, el la Taranto.

Pe fondul necazurilor pe care deja le parcurge Lega Nord privind cele 49 de milioane de euro, a rambursărilor electorale percepute și dispărute în fum, care permite acum Curții Supreme să sechestreze partidul, apare un nou scandal.

Potrivit publicației online „Tpi” , sistemul de legitimare al simpatizanților Ligii, presupune diferențe de simboluri și de statut, în funcție de zona de apartenență unde care se înscriu.

Formațiunea condusă de Matteo Salvini ar elibera, de fapt, o legitimație cu simbolul Ligii Nordului și titlul „Lega Salvini Premier“, dacă locuiți în Milano,  și cu „Liga pentru Salvini Premier“ și fără conturul lui Alberto da Giussano, dacă înregistrarea are loc în sud.

Primii care au observat incongruența a fost un cuplu, ea din Milano și el din Taranto și ambii alegători ai Ligii. Cu o mare surpriză, legitimațiile lor erau diferite. Birourile  ”Carroccio”  au explicat această discrepanță spunând că ”au fost forțate să opteze astfel, pentru chestiuni juridice”,  care nu au fost bine precizate.

Amintim și politicile din trecut ale Lega Nord privind separatismul, când calul de bătaie era independența Padaniei!… La alegeri, anul acesta, Lega a ”coborât”, paradoxal acestor lupte politice separatiste, spre sud, solicitând voturile și …au câștigat alegerile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.