Locul unde unde oricine poate culege GRATUIT fructe și legume

Acest oraș a creat cea mai mare pădure alimentară gratuită din țară, unde oricine poate culege fructe și legume

Există o fermă de șapte acri în Atlanta, unde locuitorii pot merge într-o pădure, pot respira adânc și pot începe să culeagă din culturi pentru cină.

Inițial a fost o livadă de pecan – acum, proiectul Food Forest at Browns Mill conține 2.500 de plante comestibile și medicinale disponibile oricui are nevoie de ele.

Pecan este fructul unui nuc, un copac originar din America de Nord aparținând familiei Juglandaceae; în sens botanic, fructul nucului este de fapt o drupa, ceea ce se mănâncă este sămânța.

Este una dintre numeroasele păduri cu hrană gratuită care apar în orașe din întreaga țară, în timp ce mulți cetățeni și organizații publice și private încearcă să abordeze problemele foametei și ale lipsurilor alimentare.

În Atlanta, această problemă este acută, estimând că Food Access Research Atlas (Atlasul de cercetare pentru accesul la alimente al USDA) estimează că…

…aproximativ 125.000 de persoane, trăiesc în zone definite ca deșerturi alimentare pe baza distanței geografice a acestora față de magazinele alimentare.

După ce a creat cea mai mare pădure alimentară gratuită a națiunii, Fondul pentru conservare, cu asistența orașului Atlanta și a Serviciului forestier al Statelor Unite, se asigură că această fostă fermă de nuci își continuă tradiția de a hrăni comunitatea.

Situat în Browns Mill, la doar 10 minute de Aeroportul din Atlanta, cel mai apropiat magazin alimentar pentru 2.100 de locuitori din zona respectivă este la 30 de minute cu autobuzul.

„Accesul la spațiile verzi și la alimentele sănătoase este foarte important. Și asta face parte din misiunea noastră”, a declarat pentru CNN Michael McCord, un arborist local.

Schema folosește practici cunoscute în mod colectiv drept permacultură și în mod specific ca „agroforesterie”…

…un termen care descrie unirea dintre pădure și câmp într-un mod care beneficiază atât clima globală, cât și cele locale. GNN a raportat pe larg despre agroforesterie în SUA și Marea Britanie.

Deja umplut cu nuci mari, copaci copaci și mure, procesul de conversie a fost suficient pentru a crea un spațiu sub copaci în care să crească unele culturi succesive și să se acopere și să curățeze tufișurile neutilizate pentru a le înlocui cu alte culturi.

Comunitatea, companiile și partenerii non-profit implicați în proiect au angajat peste 1.000 de voluntari.

„Este într-adevăr un parc pentru toată lumea”, a declarat pentru CNN consilierul orașului Atlanta, Carla Smith.

„De fiecare dată când merg acolo există o comunitate care respectă și apreciază mâncarea proaspătă și sănătoasă. Există o mentalitate acolo ca oamenii știu să ia doar ceea ce au nevoie.”

Rapoartele despre persoanele care iau mai mult decât au nevoie sunt rare, iar surplusul de alimente vor fi colectate de voluntari cu normă întreagă și distribuite comunității.

Potrivit Fondului pentru Conservare, se organizează cursuri de grădinărit și gătit pentru a-i învăța pe membrii comunității despre alimentația sănătoasă, iar proiectul include și straturi de flori pentru vizitatorii întreprinzători.

Harta proiectului lor dezvăluie scopul proiectului, miceliul crescând pentru ciuperci comestibile, pasarele și o stupină pentru producerea de miere.

Cu 70 de astfel de păduri, în creștere în țară, orașele americane promit să aibă un viitor luminos și verde. Potrivit goodnewsnetwork.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.