Lovitură dată marilor corporații în domeniu: Scutece fabricate din alge și eucalipt – adio pampers-ului foarte poluant

Cu milioane de scutece folosite care se termină în depozitele de deșeuri în fiecare an, acest nou tip de scutece refolosibile a fost selectat printre cei 20 de finaliști internaționali pentru prestigiosul James Dyson Award.

Aceste scutece Sumo sunt fabricate dintr-un material reciclabil numit SeaCell: o țesătură antibacteriană, absorbantă și biodegradabilă compusă din alge și eucalipt. Potrivit goodnewsnetwork.org

Nu numai că materialul este bogat în antioxidanți, care sunt bune pentru piele, dar componentele scutecului pot fi recoltate și reciclate într-un mod sustenabil.

„Proprietățile unice ale algelor ajută la protejarea pielii de influențele nocive asupra mediului”, se arată în site-ul SeaCell. „Algele sunt pure și bogate în substanțe esențiale, precum vitamine, oligoelemente, aminoacizi și minerale.”

Compania continuă: „Substanțele prezente în alge ajută la activarea regenerării celulare, care la rândul lor pot ajuta la ameliorarea bolilor pielii, la reducerea inflamației și la calmarea mâncărimii. Nivelul ridicat de antioxidanți protejează pielea de substanțele nocive, radicali liberi, care ne afectează celulele pielii.”

Multe scutece lavabile în mașina de spălat de pe piață astăzi nu sunt reciclabile, deoarece sunt acoperite în poliester sau poliuretan pentru a mențin țesăturile impermeabile.

Conform revistei de proiectare Dezeen, scutecele Sumo sunt impermeabilizate într-un mod durabil datorită unui tip de tehnologie de hidroizolație ecologică numită EcoRepel.

Designerul elvețian Luisa Kahlfeldt s-a inspirat să dezvolte scutece pentru proiectul său de maestru la Ecole cantonale d’art de Lausanne, după ce a fost lovită de cât de scumpe și ineficiente sunt scutecele tradiționale pentru Uniunea Europeană.

Designerul elvețian Luisa Kahlfeldt s-a inspirat să dezvolte scutece pentru proiectul său de maestru la Ecole cantonale d’art de Lausanne, după ce a fost lovită de cât de scumpe și ineficiente sunt scutecele tradiționale pentru Uniunea Europeană.

„Scutecele de unică folosință sunt al treilea cel mai mare contribuabil de articole unice la depozitele de deșeuri: doar în UE, 17 milioane de scutece sunt eliminate în fiecare zi”, spune Kahlfeldt. „Constând dintr-un amestec de fibre de celuloză, polimeri super-absorbanți și țesături sintetice, un scutec are nevoie de până la 500 de ani pentru a se descompune.”

„Scutecele de unică folosință conțin, de asemenea, substanțe chimice potențial dăunătoare și toxine, care au fost legate de provocarea unor afecțiuni grave ale pielii, erupții pe scutece și recent chiar cazuri de cancer”, a adăugat ea. „Această observație m-a inspirat să redesenez acest produs zilnic și să proiectez un scutec SeaCell 100% mono-material care folosește pe deplin materialele inerente protecției pielii și proprietăților igienice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.