Lumea a devenit mai bună? – Rata criminalității la nivel global a scăzut aproape la jumătate

Cât de rea mai este umanitatea la momentul de față? Câți oameni mai scot lesne ”demonul ucigaș” din ei să-i îndemne la faptă?


Bărbatul modern: …leșină când vede un strop de sânge!…


Deși popoarele au diferite limbi, culturi și legi privind armele, ratele de omucideri în majoritatea părților lumii au scăzut începând cu anii 1990, iar aceste rate își continuă traiectoriile pozitive până în 2020.

Între 1990 și 2015, numărul crimelor la 100.000 de locuitori a scăzut cu 46%, țările din Oceania scăzând cu 22% în aceeași perioadă și cu 36% în Asia. Anunță goodnews.org

Asia și Europa de Vest, unde este deja cel mai puțin probabil să se devină victima unui act criminal, s-au înregistrat cele mai semnificative scăderi în aceiași perioadă de timp.

Crima din Europa de Est a scăzut, de asemenea, cu 18% în perioada de referință, ceea ce este remarcabil atunci când vă amintiți că Uniunea Sovietică s-a prăbușit cu Zidul Berlinului cu doar un an înainte de începerea acestei perioade și multe țări din Europa de Est s-au confruntat cu prăbușiri ale guvernului, războaie zonale și economii distruse, depresii și chiar genocid în anii 90.

Conform statisticilor privind criminalitatea publicate de FBI în septembrie, orașele mari care au înregistrat o creștere a omuciderilor în 2015-2016 au raportat mai puține omucideri în 2018. În Chicago, rata omuciderilor a scăzut substanțial, cu 14% , iar în Baltimore 9%. în orașele cu populații de peste un milion de oameni, în 2018 a scăzut cu 8,5 la sută în medie.

Știri mai puțin decât optimiste din Marea Britanie au fost inversate în 2019.

Potrivit BBC, cele mai multe forțe ale poliției britanice au observat o scădere a omuciderilor din 2018, care a fost cel mai mare an al deceniului. Aceasta include crimele raportate în West Yorkshire, Merseyside, Greater Manchester, West Midlands, West Mercia, Devon și Cornwall, Sussex și Cheshire.

Poliția scoțiană a spus că crimele au scăzut cu 11% față de anul precedent, tot la Glasgow. 2016-2017 a fost al doilea an cel mai mic din toate timpurile, un triumf într-o tendință descendentă de 15 ani pentru orașul scoțian.

”Crescând la Glasgow, au existat locuri în care nu te-ai fi aventurat absolut deloc”, a declarat pentru Washington Post secretarul justiției scoțian Humza Yousaf. „[Acum] … nu există un loc în Glasgow la care nu aș putea să merg.”


Ar părea că foarte multe crime se petrec astăzi preponderent în mediul de familie, din gelozie sau la divorțuri, din cauza partajului, între amici sau cunoscuți, reglările de conturi sau din cauza cămătăriei și a împărțirii puterii prin cartierele rău-famate.


Alte crime sunt săvârșite de statele lumii sub scuza ”siguranței naționale” și în operațiunile militare dintre țări, exemplu, alianța NATO în Mediul Orient și în Africa, precum și de grupările rebele și teroriste care duc lupte sub pretexte etnice sau religioase.


Concluzia, lumea a devenit mai bună, mai umană, mai puțin sângeroasă. Și îmbunătățirea continuă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.