M5S joacă la două capete și totul circul seamănă a …cacialma… Frumos ar fi acum ca Lega să se alieze cu PD

Pornesc de la o știre: ”Mişcarea 5S a suspendat astăzi, marţi, negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare alături de Partidul Democrat, anunţând că le va relua doar dacă PD acceptă să-l menţină premier pe Giuseppe Conte.

M5S tot încearcă să formeze un nou guvern cu fostul adversar politic, PD, după destrămarea coaliţiei care a durat 14 luni cu Liga lui Salvini şi sfârșită prin demisia cabinetului Conte.

Aseară, cele două formaţiuni păreau că sunt de acord, PD lăsând impresia că a renunţat să se opună unui nou mandat pentru Conte.

Cu toate acestea, M5S a emis azi un comunicat ce contrastează aparentele înțelegeri din ultimele zile.

Luni, Giuseppe Conte, un independent apropiat de M5S, a luat parte la o întâlnire de patru ore cu liderul Mişcării, Luigi Di Maio, şi cu şeful social-democraţilor, Nicola Zingaretti. Mişcarea 5 Stele a acuzat în cursul nopţii că PD nu şi-a exprimat fără echivoc sprijinul pentru un nou guvern Conte.

PD şi M5S urmau să reia discuţiile la ora 09:00 GMT şi să îi comunice miercuri preşedintelui Sergio Mattarella rezultatul negocierilor.

Dacă cele două partide nu vor ajunge la o înţelegere până atunci, Mattarella urmează să numească un guvern interimar şi să convoace alegeri anticipate.”


Adevărul pare că este un altul, față de declarațiile date presei: M5S joacă la două capete și totul circul seamănă a cacialma…

Neajungând la înțelegere cu ”încăpățânatul” de Salvini, (acest efant terrible al politicii actuale din peninsulă, un scamator al banilor mari, educat de Bossi și susținut de grupuri dubioase de naționaliști și fasciști), Di Maio încearcă să-i demonstreze acestuia că și el, chiar perceput ca fiind un ”cățeluș de salon”, știe să joace tare și să trădeze, aliindu-se taman cu cei pe care îi ataca cel mai tare în campania electorală, cei de la PD, și să nu uităm, critici prin care a ajuns la putere…

Ca să vezi cât de imatur și lipsit de caracter poate să fie acest Luigino… De fapt, ca orice aspirant la politică, necopt dar arogant și cu tupeu de …nomad!…

Salvini, mai instruit cumva, școlit de greii dreptei nordice separatiste, dar prea ambițios, neînțelegând că este devreme să preia întreaga putere, mai ales că italienii nu-s proști deloc și au prins șpilu cu afacerile moscovite și cu jocurile dure anti-UE, plus circul cu migranții de pe urma cărora și-a tras un capital politic necinstit, îl poate juca lesne pe degete pe Luigi Di Maio, care, iată, fie pentru că a fost amețit frumos de Zingaretti, care este mai deștept decât el, chiar dacă este pedist, a pus boticul la acadeaua lui Slavini și, o să vedeți, se întoarce în coaliție cu Lega… renunțând la joaca de-a frăția cu PD.

Din toată brambureala asta iese cel mai păgubit cetățeanul. Scamatorii ăștia oricum sunt plătiți și au privilegii cu nemiluita, în timp ce duc țara spre prăpastie, în ambițiile lor pentru putere.

Faptele eroice ale coaliției celor 14 luni ale Lega plus M5S sunt nu doar nule, ci mai rău, pe minus, în ce ține de starea națiunii…

În spatele acestor marionete, ziși politicieni, se află greii banilor, familiile mafiote infiltrate puternic în economia țării, cu afaceri azi cum nu se poate mai legale… Restul este doar praf în ochi dat prin trompetele lor din presă.

Nici PD dar nici această găselniță M5S plus Lega, nu au o soluție pentru economia și problemele Italiei. Viitorul apropiat sună sumbru… Germania și Franța sunt cel mai avantajate de criza italiană.

Mai rămâne, pentru ca acest circ prost și costisitor să fie dus la superlativ, ca Salvini să-l dea naibii pe ”trădătorul” Di Maio și să-i arate cu adevărat ce înseamnă trădare, aliindu-se el, de data asta, cu Zingaretti de la PD și scoțând din joc cacialmistul de Luigi… Ar fi maxim…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.