Marina SUA a testat cu succes o nouă armă laser capabilă să distrugă avioanele în timpul zborului

Marina SUA a testat cu succes o nouă armă laser de mare putere capabilă să distrugă avioanele în timpul zborului

Imaginile arată nava amfibie a docului de transport USS Portland care realizează „prima implementare la nivelul întregului sistem a unui laser cu stare solidă de înaltă energie” pentru a distruge aeronave și drone.

Imaginile arată laserul emanat de pe puntea navei de război. Clip-urile video scurte arată ceea ce pare a fi o dronă care arde.

Marina nu a furnizat o locație specifică pentru testul de demonstrare a sistemului de arme cu laser (LWSD), spunând doar că a avut loc în Pacific la 16 mai 2020.

Puterea armei nu a fost dezvăluită, dar un raport din 2018 al Institutului Internațional de Studii Strategice a dezvăluit că se proiectează un laser de 150 de kilowati.

„Prin efectuarea de teste avansate pe mare împotriva UAV-urilor și a ambarcațiunilor mici, vom obține o informație valoroasă asupra capacităților sistemului de arme cu laser cu stare solidă împotriva potențialelor amenințări”, a spus căpitanul Portland, Karrey Sanders.

„Cu această nouă capacitate avansată, redefinim războiul pe mare.”

Marina spune că laserele, pe care le numește arme cu energie directă (DEW), pot fi apărarea eficientă împotriva dronelor sau a bărcilor mici armate.

„Dezvoltarea DEW precum LWSD oferă avantaje imediate pentru luptători și oferă comandantului mai mult spațiu decizional și opțiuni de răspuns”.

În 2017, CNN a fost martor la un exercițiu de foc cu arma laser de 30 de kilowati la bordul navei de transport amfibie USS Ponce din Golful Persic.

La vremea respectivă, locotenentul Cale Hughes, un ofițer din sistemul de arme cu laser, a descris funcționarea lor.

„Lansează cantități uriașe de fotoni către un obiectiv”, a spus Hughes. „Nu ne pasă de vânt, nu ne pasă de distanță, nu ne pasă de altceva. Putem ataca obiectivele la viteza luminii.”

USS Ponce a fost retras din serviciu mai târziu în acel an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.