Medicul este nemulțumit de salarizarea necorespunzătoare – motiv pentru care o femei a MURIT

Medic primar pneumolog ar refuzat să trateze o femeie, în luna ianuarie, în timp ce era internată la secţia ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cu bronhopneumonie, din cauza asta ea a murit sâmbătă, la Craiova.

Medicul Elena Vlad a scris în fișa medicală că femeii nu îi poate fi făcut tratamentul din cauza salarizării necorespunzătoare: ”nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început o anchetă care urmează să fie finalizată săptămâna viitoare.


„Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm așa ceva. Procedura este mai delicată și mai amplă, nu pot sa iau măsuri până când nu primesc de la Comisia de Disciplină. Aștept niște propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă”, a declarat, corespondentului Mediafax, Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.


Indiferent cât sau cum este plătit un medic, acesta nu poate încălca jurământul și să lase să moară un om doar pentru el este nemulțumit de venituri.


Potrivit unor surse, medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile pe care le efectuează într-o lună. Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.