Mergeți și donați sânge. Nu uitați că astfel salvați trei vieți!

Grupul media Vocativ România este alături de campania Donează sânge din toată țara.

Mergeți și donați sânge! Faceți o faptă bună! Salvați prin acest act, trei vieți!

Pentru că numărul donatorilor de sânge este insuficient şi nici măcar constant, medicii şi autorităţile au pus la punct o platformă online. De aici, toţi românii pot afla informaţii despre donarea de sânge. Dacă această comunitate s-ar mări, atunci România va putea avea o bancă de sânge. Iar șansele de salvare a victimelor din accidente sau calamităţi ar fi mult mai mari.

În această perioadă, abia trec pragul Centrului de Transfuzie din Bucureşti 200 de donatori. Asta deşi spitalele cer zilnic 400 de pungi de sânge. Aşa că operaţiile sunt amânate şi abia pot fi acoperite urgenţele.

Jumătate dintre oamenii care vin la centru donează pentru o rudă sau un prieten şi nu se reîntorc.

Medicii şi autorităţile speră ca lucrurile să se schimbe, o dată cu lansarea platformei bancadesange.ro

Oamenii pot afla care sunt condiţiile pentru a deveni donator, ce trebuie să facă înainte de a dona sau adresele tuturor centrelor de transfuzie. În plus, se pot înscrie în comunitatea donatorilor.

Dacă donăm, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu 30 la sută. Şi, cel mai important, salvăm trei vieţi.

Acum, frigiderele de la centru sunt aproape goale. Dar, doctorii vor ca lucrurile să se schimbe.

Oamenii care au avut sau au hepatită, TBC, sifilis, epilepsie, boli psihice, ulcer, diabet, boli de inimă sau boli de piele nu pot dona sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.