MODA: poze pe rețelele sociale în elegante pijamale

Istoria pijamalelor și de unde le provine numele

Fiind nevoiți să stăm acasă, moda pijamalelor devine vogă

Deja în anii trecuți street pyjamas era un subiect atractiv. Dar haideți să aflăm câte ceva despre această vestimentație.

Nu există o ținută mai confortabilă și să o scoți dimineața este adesea o adevărată provocare!

Totuși, în această perioadă, tema pijamalelor pentru a ieși este absolut actuală, când vine vorba de modă.

Deci, este cu adevărat posibil să porți pijamale sau un halat pentru a ieși pentru cumpărăturile necesare și să fii în continuare foarte elegant?

Desigur, nu vorbim despre iubita pijamale de flanelă sau costumul cu imprimeurile frumoase.

Cu siguranță foarte confortabili, dar nu sunt tocmai cele mai recomandate în materie de eleganță …

Țesătura trebuie să fie moale și rafinată, eventual mătase; de asemenea, atunci când ieși „în pijamale”, restul aspectului trebuie să fie îngrijit, altfel se pare că ai uitat să te schimbi!

De fapt, granița dintre chic și nebunie este foarte subțire și, dacă nu acordați atenție detaliilor, efectul „tocmai m-am trezit” ar putea fi un adevărat dezastru!

Chic-ul se face prin cum poartă cineva o haină sau accesoriu: este o tendință oarecum snobă, inutil să o negăm și pijamaua trebuie purtată cu multă încredere.

Dacă nu vă simțiți confortabil cu o îmbrăcăminte, nu o purtați doar pentru că este la modă. În primul rând este important să te simți frumoasă și … în acest caz, de asemenea, confortabil!

Haideți să vedem acum împreună diferitele modele care se văd în jur, ducând gunoiul, mici cumpărături esențiale, plimbând câinele în fața casei …

Între pijamale, cămăși și halate, celebritățile par să iubească cu adevărat acest aspect și acum chiar și marile lanțuri „fast-fashion” ne oferă haine similare, motiv pentru care unii ar putea dori să și le ofere …!

Sperăm să vă ajute să înțelegeți cum este mai bine să o faceți!

Pe web și în revistele de modă, se vorbește mult despre celebrități care și-au arătat recent seturile fabuloase de pijamale de mătase pe străzile celor mai cochete orașe din lume, dacă nu chiar pe covorul roșu.

În egală măsură, prezentările de modă ne arată atât de multe propuneri care lunecă în acest stil…

…până în punctul în care chiar Zara, ASOS & Co., au umplut vitrinele și cataloagele cu cămașă de pijama și pantaloni din mătase sau imitație de mătase.

Dar este într-adevăr doar „moda momentului” sau există o poveste în spatele acestei tendințe? Evident, a doua este mai credibilă!

Primul care a lansat look-uri confortabile, inspirat de pijamalele bărbătești cele mai cochete, înfrumusețate în țesătură și rafinat în linii, a fost revoluționarul numărul 1 în istoria modei: Coco Chanel, la începutul anilor ’30.

De acolo mulți au luat-o, mai ales în cercurile artiștilor, precum Zelda Fitzgerald, Luisa Casati, până la Dalì.

Dar ceea ce a rămas, poate, adevărata icoană a „pijamalei de ieșit” este mitica Louise Books, care a arătat lumii cum să fie foarte elegantă, neconvențională și practică în costumele superbe de mătase sau de catifea.

Același lucru este valabil și pentru pijamale.

În anii 1930, pionierii modei și curajoasa feministă Coco Chanel au început să sugereze să se poarte pijamale de mătase (sau catifea) pentru bărbați pe străzi și, de atunci…

…mediul vestimentar nu și-a schimbat niciodată părerea.

Inițial înflăcărată de femei în ocazii informale, de exemplu în locul costumelor de baie, ostentația excentrică a dezabie-urilor a devenit o declarație neconvențională, atât pentru aristocrația modei de avangardă, cât și pentru lumea artiștilor.

Figuri de cult, inclusiv Zelda Fitzgerald, Marlene Dietrich, Luisa Casati, Isadora Duncan și, de asemenea, bărbați precum Salvador Dalì și Garcia Lorca nu s-au oprit în a-și mărturisi dragostea pentru stilul confortabil al pijamalelor de mătase.

De la pionieri la pasarelele galelor, pijamalele sunt din nou vogă în mod ciclic.

Una dintre casele de modă cele mai îndrăgite pe acest concept este Dolce & Gabbana.

Maeștrii în convertirea folosirii unor articole de îmbrăcăminte, cum ar fi folosirea lenjeriei ca îmbrăcăminte exterioară, ne gândim la corset, cămașa bărbătească, sutien și chiar chiloți…

Dolce & Gabbana experimentează, de asemenea, pijamalele, făcându-l să fie o declarație de stil.

În colecția 1989-1990, perioada în care Dolce & Gabbana a pus stăpânire deplină pe capacitatea de a exprima creativitatea italiană…

…care a lansat numele celor doi designeri din elita modei, pe lângă corsete și look-uri inspirate din neorealismul anilor ’40, colecția a prezentat două pijamale de mătase imprimate care ar di deschis calea unei relații de durată.

Istoria pijamalelor

Pijamale, din persană پايجامه pāy-jāme, literalmente „îmbrăcăminte pentru acoperirea picioarelor” este termenul folosit pentru a se referi la o serie de haine de folosit în pat.

Termenul inițial se referea la pantaloni largi și ușori, folosiți în Asia de ambele sexe.

În Occident, prin pijamale, ne referim la o îmbrăcăminte formată din două „piese”, folosită ca îmbrăcăminte pentru somn, dar și pentru îmbrăcăminte de umblat prin casă, întotdeauna de ambele sexe.

Utilizarea la nivel mondial a pijamalelor (atât cuvântul, cât și îmbrăcămintea) este rezultatul prezenței britanice în Asia de Sud în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Conform Encyclopaedia Britannica, pijamalele au fost introduse în Anglia în secolul al XVII-lea, dar moda ei a trecut repede.

În jurul anului 1870, au reapărut în lumea occidentală ca îmbrăcăminte de noapte pentru bărbați, după întoarcerea coloniștilor britanici.

În mod tradițional, pijamalele sunt alcătuite din două piese: pantaloni și partea „de sus”, care poate consta dintr-o cămașă cu buton pe partea din față sau o cămașă.

Există pijamale, făcute în cea mai mare parte pentru sugari și copii, în care cele două părți sunt unite într-una singură, echipate cu șosete și care sunt deschise pe partea din față a pieptului.

În funcție de anotimp, pijamalele pot avea mâneci mai mult sau mai puțin scurte (sau deloc), pantaloni scurți sau lungi și pot fi confecționate din bumbac sau flanelă, precum și în cele mai luxoase modele, din mătase sau saten.

Există, de asemenea, pijamale din fibre sintetice, cum ar fi lycra sau poliester.

Fiind o piesă de îmbrăcăminte al cărei obiectiv principal este de a asigura confortul maxim al purtătorului, pijamalele sunt adesea obiectul multor personalizări.

Nu este neobișnuit, de exemplu, că sunt purtați doar pantaloni de pijama, combinați cu o cămașă sau… fără cămașă.

Sau că, în sine, este format din două articole vestimentare, care nu sunt născute special ca pijamale (de exemplu, pantaloni pufoși și o cămașă).

Folosirea pijamalelor este adesea extinsă și la îmbrăcămintea casual și în familie, uneori purtată împreună cu un halat pentru a se acoperi mai mult de frig.

După ce va trece obligativitatea să stăm izolați în locuințele noastre, moda își va scoate iarăși creativitatea la competiție…

Până atunci, puneți poze pe Facebook în  elegantele voastre pijamale și reamintesc, contează CUM le purtați… cu eleganța emanată din voi...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.