Muntele Pâine de Zahăr

Muntele Pâine de Zahăr este o formațiune interesantă din Rio de Janeiro, un vârf care se înalță la 336 de metri, devenit deja o imagine simbolică a celebrului oraș brazilian. Structura muntelui este alcătuită în mare parte din granit și cuarț, iar denumirea sa provine de la asemănarea pe care locuitorii au găsit-o cu pâinea, dar din zahăr. Strania structură se pare că se ridică chiar din apele din jurul orașului și, deși, în Rio de Janeiro există mai mulți munți din granit, acesta a devenit celebru pentru forma sa inedită.

Călătoriile spre Muntele Pâine de Zahăr sunt celebre în rândul turiștilor din întreaga lume, o telecabină din sticlă, cu o capacitate totală de 65 de persoane străbate un traseu cu o lungime de totală de 1400 de metri, la fiecare 20 de minute. Linia originală a telecabinei a fost construită încă din anul 1912, fapt care subliniază ideea că oamenii au fost atrași de Muntele Pâine de Zahăr încă din cele mai vechi timpuri. Sistemul a fost modernizat de mai multe ori, astfel încât toți vizitatorii pot călători în siguranță, cu telecabina, până la faimoasa structură.

În trecut, exista varianta de a străbate jumătate din traseul spre Muntele Pâine de Zahăr pe jos și cealaltă jumătate cu telecabina. Acum însă, doritorii pot opta doar pentru o plimbare completă cu telecabina, moment în care turiștii se vor bucura de o priveliște cu adevărat uimitoare. Tot Rio de Janeiro se află la picioarele turiștilor, iar cele mai interesante obiective turistice din oraș sunt vizibile din telecabina care oferă o panoramă completă.

De-a lungul anilor, numeroși pasionați de alpinism au hotărât să mai bifeze încă un munte escaladat pe lista personală de reușite și au ales Muntele Pâine de Zahăr. Astfel, în călătoria ta în Rio de Janeiro este posibil să vezi mulți alpiniști care urcă pe inedita structură. Muntele Pâine de Zahăr împreună cu încă alți doi munți din zonă alcătuiesc una dintre cele mai bune zone de alpinism urban din lume. Există mai mult de 270 de trasee, unele mai ușoare, altele mai dificile, fiecare punând la grea încercare limitele participanților.

Frumusețea Muntelui Pâine de Zahăr a atras și numeroși producători de film. Astfel, o multitudine de cadre cinematografice au fost trase chiar în regiune și mare parte din apariții au fost un succes total. Chiar și James Bond a filmat câteva cadre la Muntele Pâine de Zahăr, în filmul Monnraker devenit deja un succes în cariera celebrului actor. Foto: .com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.