Nava-școală „Mircea” se află în portul Napoli din Italia – 30 aprilie – 4 mai 2022

Escala navei-școală „Mircea” în Napoli, Italia

Nava-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările și oceanele lumii, cu 92 elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu” la bord, va acosta, în perioada 30 aprilie – 4 mai 2022, în portul Napoli din Italia.
Velierul românesc va avea ocazia de a face din nou cinste Armatei României și țării noastre, oferind posibilitatea publicului de a vizita nava românească, după următorul program: sâmbătă, 30 aprilie 2022, în intervalul orar 15.00-18.00, și în perioada 1-3 mai 2022, în intervalele orare 09.00-13.00 și 15.00-18.00.
Nava-școală „Mircea” reprezintă unul dintre cele mai importante elemente din sistemul de pregătire profesională al Forțelor Navale Române, contribuind prin marșurile de instrucție executate la menținerea standardelor NATO și UE impuse.
De asemenea, prin dezvoltarea capacităților resursei umane din Armata României, România își consolidează statutul de pilon de stabilitate în zona de est a Alianței Nord-Atlantice.
Pe durata marșului de instrucție, viitorii maiștri militari de marină își completează cunoștințele teoretice și își însușesc noi deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum și tehnici de asigurare a vitalității navei.
Comunicat de presă – Roma Events MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.