Ne întoarcem la ”navele cu pânze”, corăbiile, dar de data asta, altfel!

Ne întoarcem la ”navele cu pânze”, corăbiile, dar de data asta, altfel!

Industria globală a mărfurilor ”aruncă” aproximativ 2% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din lume.

În curând, o navă creată cu tehnologie avansată, utilizând energie curată, ar putea oferi în cele din urmă o soluție ”verde” pentru transportul de mărfuri peste ocean.

Producătorii înțeleg că „electrizarea” sectorului de transport va fi cheia reducerii emisiilor periculoase pentru a atenua o ireversibilă criză climatică.

Însă două domenii în care electrificarea transportului s-a dovedit a fi dificilă includ aviația comercială și transportul greu de marfă, cel naval.

Un prototip anunțat în septembrie de Wallenius Marine ar putea schimba în cele din urmă acest lucru.

Propulsat de o serie de uriașe „vele” retractabile care seamănă cu aripile unui avion, OceanBird poate transporta 7.000 de mașini (sau orice echivalent în greutate) peste ocean, reducând emisiile de carbon cu un uimitor 90%.

Când sunt complet extinse, vele verticale, asemănătoare aripilor, au o înălțime enormă, de 80 de metri, și folosesc puterea aerului pentru a propulsa nava, atingând viteze aproape egale cu cele ale navelor cu combustibil fosil.

Noile progrese software vor folosi algoritmi matematici pentru a calcula când și cum să regleze pânzele navei pentru a maximiza viteza acesteia în mod continuu.

Cu ajutorul acestor evaluări în curs, OceanBird va ajunge până la 10 mile marine pe oră (noduri) pentru a face o călătorie peste Atlantic în 12 zile.

Navele comerciale alimentate clasic finalizează adesea călătoria în 8 zile, dar companiile care transportă mărfuri în mod tradițional ar trebui să calculeze o amprentă de carbon grea pentru mărfurile lor.

Pentru a facilita fiecare călătorie, Wallenius Marine raportează că un sistem de alimentare curat, sincronizat cu un motor auxiliar, va muta nava în și din porturi. Potrivit goodnewsnetwork.org

Acest lucru va deschide posibilitatea utilizării tehnologiei în industria navelor de croazieră.

Oriunde mișcăm nave grele peste oceane sau căi navigabile mari, transportul ecologic poate avea un impact semnificativ și investitorii speră că OceanBird, cu reducerea cu 90% a emisiilor de carbon, va fi o parte importantă a acestei ecuații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.