Nucile – secretul omului sănătos și cu mintea ageră – de ce să nu le mâncăm în fiecare zi?

Îmi amintesc de timpurile când mergeam la bunici iar ei mâncau nuci cu sare și cu pâine de vatră și …nu citiseră aceste rânduri, ei știau cel mai bine cum se mănâncă sănătos.
Nuca reprezintă un ingredient excelent atât pentru prăjituri, cozonaci, pâine, biscuiți, ciocolată sau înghețată, dar și pentru mâncăruri rafinate. Fie că folosești miez de nucă întreg, zdrobit sau măcinat, proaspăt sau prăjit, acesta conferă o aromă specială preparatelor tale.

În plus, nucile sunt foarte bogate în acizi grași omega 3 și contribuie la scăderea colesterolului. Un consum moderat de miez de nucă reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Nucile contribuie la îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare, dar și la întărirea sistemului imunitar.

Consumul de nuci este recomandat persoanelor care suferă de astm (datorită proprietăților lor anti-inflamatorii), reumatism, dar și de anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele și psoriazisul.

Mai mult decât atât, nuca este o sursă importantă de fibre, proteine, grăsimi, antioxidanți, minerale și vitamine, constituind o gustare excelentă.

Având în vedere faptul că sunt foarte calorice, nu se recomandă ca nucile sa fie consumate în cantități mari și nici ca supliment la regimul alimentar zilnic. În schimb, pot înlocui cu succes alimente bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea și brânza. Potrivit sănătatea.ro

Nucile dar și toate fructele uscate, apar de obicei pe mesele noastre la sfârșitul prânzurile festive.

Aceste semințe uleioase sunt un leac pentru sănătatea întregului corp: inimă, creier, intestin, ș.a…

Deci, de ce să nu le mâncăm în fiecare zi? Nucile sunt un fruct extrem de caloric, astfel încât este recomandat să se mănânce cam …o mână bună, ca substitut pentru alimentele care conțin grăsimi saturate, cum ar fi brânzeturile. Soluția ideală este de a mânca 3-4 nuci de obicei la micul dejun, sau ca o gustare în loc de gustări tradiționale, sau chiar în salata din timpul meselor. Dar, repetăm, nu se consumă zilnic, dar nici foarte rar, cel mai bine, minim de două ori pe săptămână.

De ce sunt bune nucile?

Dacă rupem o nucă în jumătate, s-ar putea observa forma miezului și este cunoscut faptul că ajută inima și creierul. Nucile sunt o sursă de grăsimi saturate și în mod specific acid alfa-linoleic, o componentă a Omega 3. O mână de nuci acoperă necesarul de Omega 3. Acesta din urmă ajuta la scăderea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet zaharat, obezitate, cancer.

Substanțele nutritive găsite în nuci sunt hrana creierului. Nuca este bogată în minerale, cum ar fi: zinc, cupru, magneziu și seleniu, antioxidanti eficienți. În procente mai mici sunt, de asemenea, găsite: potasiu, fosfor, sulf, fier, calciu, vitaminele A, B, C și PP.

Acest amestec de vitamine și minerale crește apărarea imunitară, păstrează creierul tânăr și activ și îmbunătățește dezvoltarea scheletului.

Nucile pot ajuta, de asemenea, pentru a corecta nivelul de serotonină al creierului.

Serotonina este o importantă substanță chimică a creierului care controlează atât starea de spirit dar și pofta de mâncare. Întotdeauna nucile ar putea fi în măsură să atenueze tulburări de insomnie și depresie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.