O baie de …sânge fals!

Poliția britanică a arestat joi patru membri ai grupului de activiști pentru climă Extinction Rebellion, după ce au folosit o mașină de pompieri pentru a pulveriza sute de galoane de sânge fals în clădirea Trezoreriei Regatului Unit.

Grupul a susținut că a desfășurat protestul, deoarece a vrut să sensibilizeze publicul despre incongruența Regatului Unit. Insistența guvernului că Regatul Unit este lider mondial în lupta împotriva dezintegrării climatice, în timp ce a plătit sume mari de bani în explorarea fosilelor și în proiecte cu consum de carbon, potrivit Sky News.

Organizatorii au susținut că au pulverizat 1.800 de litri de lichid colorat în roșu cu coloranți alimentari în clădirea Trezoreriei, totuși, majoritatea lichidului pare să fi ajuns pe stradă și pe trotuar, relatează Sky News. La un moment dat, protestatarii au pierdut controlul furtunului motorului de pompieri, a adăugat el.

Ulterior, Poliția a declarat că au arestat trei bărbați și o femeie și că nu au existat răni în urma accidentului.

Extintion Rebellion a făcut titluri la știri anul trecut pentru o serie de evenimente prin care au deranjat traficul în orașe precum Londra.

Grupul spune că următorul protest este programat luni, săptămâna viitoare – iar Poliția lucrează pentru mobilizarea a cât mai mulți agenți pentru a-i contracara.

„În Marea Britanie, vom închide pașnic toate drumurile spre Westminster, centrul Londrei și nu vom părăsi locul până când liderii noștri nu vor fi de acord cu ADOPTAREA ACȚIUNII DE URGENȚĂ ACUM”, se arată într-o postare de pe site-ul grupului. „Alte acțiuni non-violente vor fi direcționate către companii, ministere și infrastructuri care mențin sistemul nostru toxic”.

Grupul a fost format la sfârșitul anului trecut și a solicitat Parlamentului să acționeze „pentru a opri distrugerea biodiversității și a reduce emisiile de gaze cu efect de seră la zero până în 2025”.

„Prăbușirea societății și uciderea în masă a viețuitoarelor sunt văzute ca inevitabile de oamenii de știință și de alte voci credibile, riscându-se chiar dispariția speciei umane, dacă nu se iau măsuri rapide”, a avertizat grupul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.