O femeie de 74 de ani a dat naștere la gemeni

O femeie de 74 de ani deține acum recordul pentru „mama cea mai în vârstă din lume”,  ea a dat naștere la gemeni ieri, joi, după o rundă de IVF cu sprijinul unui donator.

Femeia, identificată ca Erramatti Mangayamma, și soțul ei, de 80 de ani, Rajarao, sunt dintr-un mic sat indian din districtul Godavari de Est.

Cuplul a primit în brațe două fete după ce a trecut printr-o fertilizare în vitro în ianuarie, medicul ei spune, punând capăt celor 60 de ani de când așteaptă să devină părinți.

Mangayamma depășește recordul deținut până acum de Daljinder Kaur pentru vârsta cea mai înaintată înregistrată la naștere.

Fiicele cuplului s-au născut prin cezariană, medicii raportând operația fără complicații.

„A fost ok, deoarece nu au existat complicații de sănătate,” spun doctorii, „fiecare copil cântărește aproximativ 2 kg și ambii copii sunt în bună sănătate.” Doctorul lui Mangayamma nu anticipează probleme majore pentru pacientul său.

„Nu cred că va avea probleme majore de sănătate în perioada de după naștere”, a declarat el.


În această primăvară, o femeie din Nebraska de 61 de ani a făcut vâlvă când a născut pe nepoata ei prin IVF după ce a acționat ca un surogat, pentru fiul ei și soțul ei. Cecile Eledge a acționat ca un surogat pentru Matthew Eledge și Elliot Dougherty, folosind un ou donat de sora lui Doughtery și sperma lui Eledge.

Ea a dat naștere la o fetiță sănătoasă pe nume Uma Louise Dougherty-Eledge în martie. La acel moment, medicul ei a spus că vârsta nu a fost un factor din cauza sănătății sale excepționale.

„Sunt destul de conservatoare cu privire la acest tip de lucru, dar Cecile într-adevăr sa dovedit a fi cea mai bună opțiune lor. E binecuvântată genetic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.