O metodă de a planta copaci de zece ori mai rapid – soluția salvării României, să se planteze mai intens decât se defrișează

O companie canadiană de tehnologie își propune să planteze 1 miliard de copaci până în 2028 și intenționează să-și atingă ținta cu drone.

Startup-ul Flash Forest din Toronto a folosit o flotă aeriană de drone concepute pentru a planta copaci de zece ori mai rapid decât plantatorii umani.

De când au început să-și testeze prototipurile dronelor, la începutul acestui an, au reușit deja să planteze câteva mii de copaci în Ontario. Potrivit goodnews.org

Folosind păstăi de semințe pre-germinate, dronele sunt capabile să planteze copaci la un cost de doar 50 de cenți  – ceea ce reprezintă un sfert din costul metodelor de însămânțare tipice.

Flash Forest speră să-și diversifice ecosistemele folosind opt specii diferite de arbori. Organizația a reușit deja să atingă prima țintă de crowdfunding de 10.000 USD în 24 de ore de la lansarea campaniei Kickstarter.

Grupul intenționează acum să înceapă plantarea copacilor în aprilie cu cel puțin 150.000 de copaci puși în pământ până la sfârșitul anului 2020.

Deși acesta nu este primul proiect de reîmpădurire condus prin drone din lume, consultantul Forest Forest Angelique Ahlstrom a declarat că startup-ul lor este primul de acest fel din Canada.

„Obiectivele noastre sunt să avem un impact semnificativ și măsurabil asupra atenuării schimbărilor climatice în următorul deceniu, în timp ce luptăm împotriva defrișării și pierderii biodiversității la scară globală”, a scris Ahlstrom. „Folosind această tehnologie, ne propunem să plantăm cel puțin 1 miliard de copaci până în 2028.

„Credem că suntem una dintre singurele modalități prin care guvernul federal va putea să își îndeplinească angajamentul de a planta 2 miliarde de copaci în următorii zece ani”, a adăugat ea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.