O nouă formulă pentru asfaltare, materialul se repară singur când este expus la apa de ploaie

Un student mexican a creat o nouă formulă pentru asfaltarea drumurilor, materialul acesta se repară singur atunci când este expus la apa de ploaie.

Israel Antonio Briseño Carmona a dezvoltat formula revoluționară prin contopirea anvelopelor reciclate într-o chit combinat cu o serie de alți aditivi. Prin urmare, stucul folosește apa de ploaie ca un catalizator pentru regenerare, astfel încât – în loc să fie drumuri care se distrug atunci când sunt expuse la condiții meteorologice nefavorabile – apa împinge amestecul rutier pentru a forma silicați de calciu care face să se repare și consolideze… Potrivit goodnewsnetwork.org

Carmona, care este student la Universitatea Autonomă Coahuila, spune că a fost inspirat să dezvolte formula ca mijloc de a rezolva drumurile notoriu deteriorate ale Mexicului.

„Daunele sunt cauzate de ploaia care se infiltrează la baza șoselelor, slăbind și creând colapsul asfaltului clasic”, spune Carmona. „Astfel s-a născut ideea de a transforma cel mai mare agent de degradare într-un agent de recuperare.”

„În prezent, există deja șosele care se regenerează, dar nimeni nu folosește apa ca mijloc de regenerare … cu atât mai puțin cu baza alcătuită din …anvelope”, a adăugat el.

Rețeta ingenioasă a tânărului Carmona i-a adus cel mai bun Premiu Național James Dyson  2019, luna trecută.

Acum intenționează să obțină aprobarea folosirii formulei mai întâi în Mexic, astfel încât să poată începe pregătirea ”asfaltului” prin intermediul companiei sale de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.