O nouă propunere de legislație a Uniunii Europene ar permite vânzarea de insecte ca aliment, greieri și lăcuste sub formă de „noi surse de hrană”

pofta buna
solutii alimentare

O nouă propunere de legislație a Uniunii Europene ar permite vânzarea de insecte ca aliment.

Greieri și lăcuste sub formă de „noi surse de hrană”, care pompează bani într-o industrie care, deși mică, produce deja 500 de tone de alimente pe an.

Produsele includ batoane cu proteine de la insecte, aperitive din lăcuste sau burgerii din viermi, iar noile reglementări ale Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor sunt susceptibile să deschidă sau nu ușile pentru ca alimente din insecte să umple piața dinspre țările în care sunt produse ca: Olanda, Regatul Unit, Danemarca, Belgia și Finlanda, spre țări în care sunt interzise, ​​precum Italia, Franța și Spania – potrivit The Guardian.

paine
alimentația viitorului?

„Credem că aceste autorizații vor fi un punct de cotitură pentru sector”, a adăugat Christophe Derrien, secretar general al Platformei internaționale a insectelor pentru alimentație și furaje.

„Își ia timpul necesar, sunt foarte pretențioși din punct de vedere al informațiilor, ceea ce nu este rău. Dar credem că, odată ce vom avea primul astfel de magazin alimentar, dat de lumina verde de către EFSA, va avea un efect de avalanșă.”

Companiile din Olanda, Franța, Elveția și Spania se pregătesc să intensifice operațiunile pentru a se pregăti pentru cerere, percepând prin semnale pieței că oamenii doresc de fapt alimente din insecte.

pofta buna
fast food… viermi

O soluție evidentă

Insectele au făcut parte din dieta de bază a multor culturi ale lumii, chiar și acum în vremurile moderne.

Ele reprezintă o sursă bogată de proteine ​​de origine animală care este practic imună la pericolul de dispariție și la fel ca și proteinele de la animalele colectate în mod tradițional, acestea sunt perfect sigure pentru a fi mâncate dacă puteți controla condițiile în care trăiesc și de fabricație ale produselor finale.

Cu unele dintre cele mai de bază funcții, insectele sunt mai puțin susceptibile de a atinge sensibilitatea vegetarienilor care, fiind mai susceptibili la deficiențe de vitamina B12 decât carnivorii, pot să folosească batonul de proteine ocazional ca mijloc de completare a dietei lor bazate pe plante, cu surse biodisponibile și dietetice de B12 care nu pot fi produse de plante, provenind doar de la bacteriile care trăiesc pe plante.

deliciul mic dejun
pare ciudat, dar asta vom mânca…

În plus, spre deosebire de fermele zootehnice, va fi o reducere potențială a emisiilor de gaze cu efect de seră prin folosirea insectelor ca aliment.

În cele din urmă, mii de miliarde de insecte sunt ucise în fiecare an atât prin combinații chimice cât și pesticide pentru a proteja culturile majore precum grâu, orez, soia, porumb și bumbac, și care reprezintă astfel milioane de tone de nutrienți pierduți.

Într-o lume în care multe comunități sunt deficitare la alimente bogate în proteine, este posibil să se rezolve astfel necesarul.

În curând vom găti greieri pané, viermi în suc propriu, saramură de lăcuste, ș.a.m.d.   ”Poftă bună!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.