O simplă coală de hârtie poate fi și o tastatură wireless autoalimentată

O simplă coală de hârtie poate fi și o tastatură wireless autoalimentată

Inovatorii de la o universitate din Indiana, SUA, speră că noua tehnologie poate ajuta la transformarea foilor de hârtie dintr-un notebook într-o interfață de player muzical și să facă ambalajele produselor alimentare interactive.

Inginerii de la Purdue au dezvoltat un proces simplu de imprimare care transformă orice ambalaj de hârtie sau carton într-o tastatură sau altă interfață om-mașină ușor de utilizat. Potrivit goodnewsnetwork.org.

„Este pentru prima dată când se demonstrează un dispozitiv electronic de hârtie autoalimentat”,

…a spus Ramses Martinez, profesor asistent la Școala de Inginerie Industrială din Purdue și la Școala de Inginerie Biomedică din Weldon a Purdue’s College of Engineering.

„Am dezvoltat o metodă de fabricare a hârtiei impermeabile pentru apă, ulei și praf, acoperind-o cu molecule puternic fluorurate.

Această acoperire ne permite să imprimăm mai multe straturi de circuite pe hârtie fără ca cerneala să se reverse de la un strat la altul.”

Martinez a spus că această inovație facilitează fabricarea senzorilor de presiune verticală care nu necesită baterie externă, deoarece recoltează energie din contactul lor cu utilizatorul.

Această tehnologie este compatibilă cu procesele convenționale de imprimare la scară largă și ar putea fi ușor implementată

…pentru a converti rapid ambalajul convențional din carton sau hârtie în ambalaje inteligente sau într-o interfață inteligentă om-mașină.

„Îmi imaginez această tehnologie pentru a facilita interacțiunea utilizatorului cu ambalajul alimentelor, pentru a verifica dacă alimentele sunt sigure pentru a fi consumate,

…sau pentru a permite utilizatorilor să semneze pachetul care ajunge acasă trăgând cu degetul pe cutie pentru a se identifica corect ca destinatar al pachetului”, a spus Martinez.

„Mai mult, grupul nostru a arătat că foile simple de hârtie pentru notebook-uri pot fi transformate în interfețe pentru music player pentru a permite utilizatorilor să aleagă melodii, să le redea și să-și schimbe volumul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.