O sticlă de plastic adusă de valuri pe o plajă din Marea Britanie a stat cel puțin 47 de ani în apă, cu toate acestea arată ca nouă

Agenții Pazei de Coastă din Marea Britanie s-au declarat șocați după ce o sticlă de plastic adusă de valuri la țărm arată ca nouă deși a stat aproape 50 de ani în apă, relatează The Guardian.

O sticlă de plastic adusă de valuri pe o plajă din Marea Britanie a stat cel puțin 47 de ani în apă, cu toate acestea arată ca nouă. Recipientul a fost descoperit de agenți ai Pazei de Coastă din Marea Britanie pe o plajă în Somerset.

Scrisul de pe eticheta sticlei nu a fost grav afectat în timp, fapt care a determinat autoritățile britanice să tragă un nou semnal de alarmă cu privire la deșeurile din plastic.

”Am fost uimiți de cantitatea de deșeuri adusă de valuri pe plajă. Este șocant cât de mult poate supraviețui gunoiul și cât de mult rău cauzează naturii” au scris pe Facebook reprezentanți ai Pazei de Coastă din Marea Britanie care au publicat și fotografii.

Sticla adusă la mal conținea detergent de spălat vase iar în funcție de sloganul și exprimarea de pe ambalaj, experții au stabilit că are o vechime de cel puțin 47 de ani.

Unele sticle din plastic au nevoie de 450 de ani pentru a se dezintegra în natură. Marea Britanie produce anual 170 de milioane de tone de recipiente de plastic, în cea mai mare parte ambalaje pentru mâncare, și doar o treime din acest plastic este reciclat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.