O sticlă de whisky s-a vândut la licitaţie cu aproape un milion de euro

O sticlă de whisky „Macallan Valerio Adami”, datând din anul 1926, whisky ţinut în butoaie timp de șaizeci de ani, și având cu o etichetă creată de artistul italian Valerio Adami, a fost vândută pentru 848.750 lire sterline (956.000 euro) la o licitație care a avut loc la Edinburgh, miercuri.

Cumpărătorul este un colecţionar particular din Asia, care a licitat la telefon, a precizat Casa de licitație Bonhams. În luna mai, Bonhams a vândut o altă sticlă cu o etichetă Adami pentru 814.091 de lire sterline.

„Acesta este un Rolls Royce al malțului”, a spus Martin Green, expert la Bonhams. „Este vorba despre nişte piese de colecţie care, din cauza rarității lor, probabil că nu vor fi băute niciodată”.

Acest whisky produs de Macallan, una dintre cele mai faimoase distilerii din Speyside, a rămas în butoaie din 1926 până în 1986. Valerio Adami și artistul britanic Peter Blake, despre care se știe că au realizat coperta albumului Beatles „Band Sands Pepper’s Lonely Hearts”, au fost rugați să deseneze etichetele a câte 12 sticle fiecare. Sursa: www.lefigaro.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.