O treime din păsările cerului au dispărut – Nimic nu oprește să distrugem Terra!…

În Statele Unite și Canada dispar păsările, potrivit noilor rezultate ale studiului inițiat în 1970, numărul păsărilor din Statele Unite și Canada a scăzut cu 29 la sută – Deși aceste fenomene grave sunt globale, avem datele concrete doar despre aceste zone.

Unele specii de păsări din America de Nord sunt pe cale de dispariție, potrivit unui studiu recent.

Într-un raport publicat recent de revista Science, o echipă de cercetători a stabilit că numărul total de păsări din Statele Unite și Canada a scăzut cu 29%, sau, mai exact, aproape 3 miliarde, începând cu 1970.

Rapoartele unor radar meteorologice examinate de oamenii de știință au stabilit, de asemenea, că numărul păsărilor migratoare a înregistrat o scădere accentuată în ultimii 10 ani.

Pentru a trage aceste concluzii, cercetătorii s-au bazat pe sondajele privind populația de păsări efectuate între 2006 și 2015, care au fost calculate de ornitologi profesioniști și observatori de păsări, relatează New York Times.

Cercetătorii au estimat că 529 de specii, inclusiv 76% din păsările din America de Nord, au fost cercetate în sondaje și au utilizat înregistrările de observare a păsărilor pentru a estima populația fiecărei specii care datează din 1970, primul an în care care au fost prezentate date eficiente.

Deși au existat unele specii care au crescut în număr, majoritatea păsărilor însă au scăzut în număr mare, date care au surprins cu adevărat unii oameni de știință din cadrul acestui studiu.

„Am fost uimiți de rezultat – este pur și simplu uimitor”, a declarat pentru NYT Kenneth V. Rosenberg, om de știință conservator la Universitatea Cornell și American Bird Conservancy, și autorul principal al noului studiu. „Nu doar aceste păsări sunt extrem de amenințate, ne temem să mergem pe lista speciilor pe cale de dispariție; Este la toate nivelurile.”

În ceea ce privește examinarea rapoartelor despre radarele meteorologice, echipa de oameni de știință a colectat date de la 143 de stații la nivel național între 2007 și 2018, cu o atenție deosebită la perioadele de primăvară. Aceste rezultate au revenit și au indicat că păsările migratoare au scăzut cu 14%.

Un grafic ilustrat de NYT arată, de asemenea, că păsările de pradă au suferit cea mai mare lovitură, cu 717 milioane de păsări sau mai mult de 50 la sută. Pădurile boreale și pădurile occidentale au fost următoarele două habitate care au suferit cele mai mari pierderi. Coastele marine au înregistrat cel mai mic număr de declin, în timp ce zonele umede au crescut efectiv cu aproape 20 la sută.

În ceea ce privește speciile care au crescut, vulturii și șoimii au crescut cu 33 la sută, în timp ce păsările acvatice au observat, de asemenea, un vârf remarcabil în număr.

Cercetătorii au prezis că aceste pierderi crescute s-ar putea datora distrugerii naturii, inclusiv schimbărilor climatice și pierderilor de habitat din cauza dezvoltării agricole moderne, precum și unei utilizări mai largi de pesticide.

Potrivit lui Hillary Young, biolog conservator la Universitatea din California, Santa Barbara, care nu a participat la studiu, speciile comune de păsări sunt incredibil de valoroase pentru ecosisteme și ar putea rămâne în dezordine fără ele.

„Declinul vrabiei comune sau al altor păsări brune mici ar putea să nu primească aceeași atenție ca pierderile istorice ale vulturilor, dar acestea vor avea un impact mult mai mare”, a spus el pentru NYT, menționând că păsările ajută adesea să se răspândească semințele, eliberează zona de orice paraziți, polenizează florile și regenerează pădurile.

Având în vedere aceste informații, oamenii de știință și activiștii încurajează acum oamenii să își joace rolul și să protejeze speciile de păsări.

Experții sugerează, de asemenea, să fim mai atenți la habitatele în care oamenii aleg să trăiască – să nu perturbe ecosistemul păsărilor – să hrănească păsările din curtea sau balconul lor și să evitate pesticidele din grădini și chiar din vasele cu flori din terase.

Mergem vertiginos spre …dispariția vieții pe Pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.