Până duminică, la ora 21.00, au votat peste 100 de mii de români la referendumul pentru redefinirea familiei

Până duminică, la ora 21.00, au votat peste 100 de mii de români la referendumul pentru redefinirea familiei

În cele 378 de secţii de votare deschise în toată lumea pentru referendumul de modificare a Constituției pe tema redefinirii familiei, votul a decurs fără incidente, iar prezenţa la urne a fost redusă. Excepţie face secţia Harrow din Londra, unde, potrivit Ambasadorului Dan Mihalache, s-au prezentat mai multi alegători. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral se va încheia luni, pe coasta de Vest a Statelor Unite şi Canadei.

Prezența din Franța, Italia, Spania, Belgia, Rusia, Republica Moldova.
•       Prezența la vot la ora 21.00 – 121 118 persoane
•       Prezența la vot la ora 19.00 – 111 457 persoane
•       Prezența la vot la ora 16.00 – 87 563 persoane
•       Prezența la vot la ora 13.00 – 63 241 persoane
•       Prezența la vot la ora 10.00 – 50 043 persoane

Prezență redusă la secțiile din străinătate
Peste Prut au fost organizate 35 de secții de vot. Prezența la urne în Republica Moldova a fost una mult mai ridicată față de ziua de ieri. Sâmbătă, la Ambasada României din centrul Chișinăului au votat în total 300 de oameni, iar duminică această cifră s-a dublat încă de la ora 15.00. Totuși, prezența la vot rămâne una destul de redusă, în condițiile în care peste un milion de cetățeni ai Republicii Moldova dețin și cetățenia română.
În Spania, pe lângă cei 650 de mii de români cu drept de vot și-au putut exprima opțiunea și turiștii români.

Românii din Spania au putut să voteze la acest referendum în 48 de secții, deschise în toate regiunile țării, dar participarea din prima zi a fost mai slabă decât la alte scrutinuri. Cele mai multe voturi s-au strâns după prima zi la Arganda del Rey,  și la Castellon.

Votul a decurs fără incidente și în Franța. Ieri s-a observat o prezență redusă, care a continuat și la primele ore după redeschiderea procesului de vot. Românii din Franța au putut vota cu un act de identitate valabil pe listele electorale suplimentare.

La Bruxelles, singurele cozi la centrele de votare au fost înregistrate la secțiile electorale organizate de Brazilia, care își alege astăzi președintele. În secțiile noastre prezența a fost extrem de slabă.
În Rusia, prezența la urne a fost modestă având în vedere că numărul românilor stabiliți în Rusia este foarte mic, în comparație cu alte țări din Europa.

Votul în diaspora până duminică, la ora 21.00
121 118 de români aflați peste hotare au votat până la ora 21.00, arată datele Biroului Electoral Central, la referendumul de modificare a Constituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.