Panică la discotecă: 6 morți și aproape 70 de răniți

Cinci adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani și o mamă care a însoțit-o fiica ei, au murit zdrobiți de mulțime în timpul unei busculade la discoteca „Blue Lantern“ Corinaldo, Madonna del Piano.

Panica din timpul concertului rapperului Sfera Ebbasta ar fi fost creată de folosirea spray-ului cu piper.

66 răniți, dintre care 12 sunt grav: unii dintre acești la reanimare.

Victimele sunt două fete de 14 ani din Senigallia, un băiat de 16 ani din Ancona, un băiat și o fată cu vârsta de 15 ani și o femeie de 39 de ani din Fano Senigallia.

Răniți au fost transportați la spitale din Ancona (cele mai grave), Senigallia și Jesi. Anchetatorii sunt în căutarea  mai multor elemente: dinamica tragediei, care amintește de tragedia San Carlo din Torino (chiar și atunci panica a fost declanșată de un spray cu piper) și, în ceea ce privește ipoteza că în discotecă erau mai mulți oameni decât poate suporta capacitatea ei permisă prin autorizație. În plus, se verifică o mărturie privind blocarea unei ieșiri de urgență.

Un tânăr de 16 ani, care a fost rănit, a declarat că ”în sală unde erau peste o mie de oameni,am dansat până când a început spectacolul Ebbasta Sphere, când am simțit un miros înțepător: am fugit spre una dintre ieșirile de urgență dar am descoperit că este blocată, unii bodyguards ne-au spus să ne întoarcem … „. Băiatul a fost transportat, împreună cu prietena lui, la spitalul din Ancona: starea lui este confuză, dar tânărul spune că este sigur că ieșirea de urgență a fost blocată.

Tocmai din acest motiv, mulțimea ar fi fost îndreptată spre o altă ieșire de urgență, una ce dă spre un pod care, după ce se trece peste un șanț cu apă mică, se ajunge la parcare.

Potrivit reconstrucției anchetatorilor, tragedia a avut loc la acel moment când tinerii s-au precipitat spre ieșire, panicați, călcându-se unii pe alții. Primii tineri au căzut în șanț, la un metru sub pod, și au fost zdrobiți de greutatea celor care i-au urmat, balustrada cedând.

Locul a fost sechestrat, iar în timpul nopții carabinierii au audiat 6 dintre angajații de la securitate prezenți în discotecă în momentul tragediei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.