Panouri solare alimentate cu alge

Ce ar putea genera energie curată, biomasă pentru îngrășăminte, transforma CO2 în oxigen și să poată fi folosit în spațiu? Algele.

Cel care a urmărit potențialul acestor organisme incredibile a fost tânărul Adán Ramirez Sánchez, un bio-tehnician mexican în vârstă de 23 de ani și câștigător al concursului inovatorilor latino-americani sub 35 de ani, MIT 2019, și care a realizat panouri solare alimentate cu alge în loc de minerale extrase de pe pământ.

Bio-panelele solare inteligente, realizate la compania sa GreenFluidics, sunt făcute din micro-alge, o parte a nanotehnologiei, și absorb CO2 înainte de a-l transforma în electricitate și oxigen, rezolvând potențial două dintre cele mai mari probleme ale timpului nostru.

Dacă ați fost atenți la ora de biologie, ați putea acum face o asemănare între aceasta și strategia evolutivă a fotosintezei, metoda prin care plantele generează energie din CO2 și lumina soarelui.

Cu toate acestea, invenția devine din ce în ce mai interesantă, deoarece panourile sunt total biodegradabile – deoarece sunt realizate din alge și material marin – și produc biomasă în timpul funcționării, care poate fi recoltată și utilizată ca îngrășământ.

Cu un diametru de un metru, panourile triunghiulare verzi de ultimă generație pot aduce o notă unică unui birou prin purificarea aerului din interior.

Consumul de combustibil pentru a genera electricitate este principala sursă de emisii cu o marjă uriașă.

Pentru comparație, Statele Unite ar trebui să înmulțească numărul de cai, oi, capre și vaci din țară cu aproximativ 50 pentru a se apropia de comparație prin fermentarea enterică a animalelor.

Ramirez numește GreenFluidics prima companie de tehnologie din Mexic care produce biotehnologie pentru explorarea spațiului cosmic, afirmând, după ce a primit premiul de la MIT, că: „încercăm să conectăm spațiul cosmic cu planeta Pământ prin tehnologia pe care am dezvoltat-o”.

El speră că pot fi duse la bordul navelor spațiale sau în interiorul coloniilor spațiale, deoarece pot fi pur și simplu așezate pe o fereastră și pot genera electricitate și oxigen pentru astronauții din interior, folosind soarele.

Biomasa produsă poate fi utilizată pentru fertilizarea culturilor spațiale, o altă biotehnologie dezvoltată de NASA și ESA. Potrivit: goodnewsnetwork.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.