Pe seama rromilor CINEVA obținea milioane de euro – tăierea fondurilor este izvorul SCANDALULUI

Fondurile de la buget pentru cei care ”promit” că asigură asistență socială persoanelor rrom fără adăpost sunt cauza scandalurilor stârnite în aceste zile la Roma.

Această asistență socială trebuia să ajute subiecții să se integreze, să aibă asistență sanitară, să fie încurajați să-și școlarizeze copiii și așa mai departe…

În realitate, cei care încasau cifrele de ordinul milioanelor de euro, îi justificau apoi prin acte mincinoase, prin niscai pliante informaționale și seminarii, chipurile, ținute rromilor, niște rapoarte din care ar reieși că toți acei care au încasat milioanele ar fi cheltuit  bănuții numai și numai în folosul rromilor care, vezi Doamne, nu ar vrea în ruptul capului să se integreze…

Realitățile arată cu totul și cu totul altfel. Dincolo de faptul că la rromi nu a ajuns nici măcar un cent, dincolo de faptul că niște pliante sau întâlniri de informare nu ajută la nimic pe bieții rromi, nici să își dea copiii la școală, nici să-și găsească un loc de muncă și implicit o locuință cu chirie măcar, acești ”șacali”, italieni organizați în asociații de sprijin social, care câștigau milioane de euro de la primării, și nu doar de la primării, pe seama celor defavorizați, instigă acum populația cartierelor unde se aciuează rromii să îi izgonească pe aceștia din urmă, amenințându-i în maniere deloc demne pentru un popor civilizat și de înaltă cultură umanistă.

Oamenii, cetățenii cartierelor din Roma, au ajutat mereu pe cei nevoiași, până să apară instigatorii, acei care încing spiritele împotriva rromilor, tot aceia cărora primăriile le-au tăiat fondurile de milioane de euro, fiindcă s-au săturat să fie complice la sistemul mafiot creat de acele asociații italiene și, astfel, după tăierea fondurilor, vina și rezolvarea situației romilor picând tot în detrimentul primăriilor…

Așadar, iată cum stau lucrurile la Roma, rromii se aciuează în bărăci improvizate prin zonele mărginașe ale orașului, trăiesc din scormonitul prin tomberoane și din vânzarea la talcioc a unor obiecte găsite la tomberon, din mici furtișaguri… și din mila oamenilor.

Bărăcile lor sunt insalubre, jilave și reci, infecte și pline de pericole pentru sănătate. În aceste bărăci rromii își cresc pruncii… își îngrijesc bătrânii…

Primăriile au avut mereu fonduri însemnate puse la dispoziție anual în vederea asigurării asistenței sociale a acestor rromi.

Dar, acești bani au ajuns pe mâna unor asociații care se pretindeau apte și specializate în domeniile sociale, sanitare, educaționale, multiculturale, încasau fondurile de ordinul milioanelor de euro și… nu ofereau nimic concret rromilor, nicio formă de sprijin în afara unor informări, adesea într-un limbaj inaccesibil rromilor, un fel limbă de lemn, prin care li se ziceau că au nu știu câte drepturi dar… la care nu ajungeau niciodată. Exact precum promisiunile electorale!

Sunt printre rromi foarte mulți care ar vrea să se integreze, să trăiască civilizat, să aibă copiii la școală, să aibă un serviciu, să închirieze o casă dar… cum se află că sunt rromi, cum sunt refuzați… discriminați mai rău decât paria în India.

Alimentarea zvonurilor că rromii ar ,,distruge,, prin furturi casele oamenilor din vecinătatea cartierelor unde își instalează bărăcile este opera celor din asociațiile sociale și manipulează oamenii atunci când primăriile întârzie sau taie fondurile.

Instigarea a implicat și politicieni, au fost chemați la scandal până și cei de la extrema dreaptă, Forza Nuova, o grupare care constituțional și moral, ar trebui scoasă în afara legii, apoi, cei de la CasaPound și, desigur, mass-media… instrumentul prin care se face presiune asupra primăriilor să realoce imediat fonduri mafiei asociaționiste.

Lesne cad în capcana manipulării destui cetățeni onești care îngroașă numărul celor care protestează împotriva rromilor. Dar asta nu înseamnă că întregul popor italian este rasist sau naționalist, extremist.

Desigur, și cetățenii locuitori ai acestor cartiere unde apar bărăcile au dreptate. Peisajul se degradează, gunoaiele sunt răvășite, plus frica de …furtișaguri.

Ce ar fi de făcut? Primăriile să se implice direct în acordarea de asistență socială, nu prin mafia asociaționistă. Acestor asociații să li se ceară contul cum au cheltuit milioanele de euro în ultimii ani, să dovedească dacă există măcar un singur rrom ajutat de ei concret. Dacă nu, să restituie fondurile iar dacă nu mai au banii, să meargă la închisoare.

Așa cum se asigură sprijin concret refugiaților din Asia și din Africa, oferindu-li-se un acoperiș, bani de buzunar, școli gratuite, asistență medicală, orice sprijin pentru integrare, și rromilor să le fie acordate aceste facilități, pentru a nu mai fi nevoiți să stea în bărăcile infecte de la marginile orașului.

Până și Papa… a luat deseori apărarea nevoiașilor dar nu l-am auzit niciodată apărându-i pe rromi. O fi probabil lipsa ori slaba mea informare?

Oricum, soluții se pot găsi prin folosirea acelor fonduri așa încât rromii să beneficieze de concretețe în șansa integrării. De exemplu, s-ar putea construi școli anume pentru ei, creată o companie care să angajeze rromi, un cartier de locuințe pentru rromi… fiindcă bani sunt dar ajung doar pe mâna mafiei asociaționiste.

Politicienii, mai ales Ministrul de Interne Salvini, cunosc bine situația dar folosesc situațiile de criză doar în scop electoral. Promit expulzarea rromilor din Italia, curățenie etnică, de parcă rromii născuți aici nu ar avea dreptul la viață.

Rasismul și derapajele sunt, iată, alimentate de la nivel înalt, lăsând impresia că le-ar păsa cumva de soarta Italiei. Le pasă doar de bani și de putere iar dacă vrei să afli cum se face politica, urmărește traseul banilor…

S-a ajuns astăzi să-ți fie rușine să spui că ești rrom, ba adesea și italian. Italienii răspândiți prin întreaga lume știu bine cum sunt văzuți, de ce oare?

Iar dacă vă închipuiți că bat câmpii, o să vă cruciți imediat (și o să pricepeți de ce se face acest circ la Roma: de la bani și nicidecum de grija sau de spaima rromilor) priviți cifrele și unele detalii pe link-ul Il Messaggero vezi și cazul Torre Maura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.