Pilotul Florin Rotaru a refuzat sa se catapulteze pentru a salva viețile oamenilor de la sol!

Potrivit lui Sorin Stoicescu, specialist în aviație, pilotul decedat, sâmbătă, ar fi refuzat o catapultare din timp, pentru a evita o tragedie, informează Mediafax.

Incidentul aviatic de sâmbătă, de la baza Borcea, în care pilotul Florin Rotaru și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu un MiG 21 LanceR, s-ar fi putut transforma într-un adevărat dezastru, dacă militarul s-ar fi catapultat la timp, astfel încât să-și salveze viața. Această teorie îi aparține lui Sorin Stoicescu, fost șef al Aviației Civile din România.

„Piloții sunt foarte bine instruiți în astfel de situați, iar educația lor este foarte strictă. Nu au voie să se catapulteze și să riște ca aeronava să ajungă în zona unde se află publicul. Eu presupun că pilotul nu a vrut să se catapulteze, ca să evite astfel o tragedie”, a declarat Sorin Stoicescu.

Potrivit acestuia, la show-urile aviatice există reglementări foarte stricte, prin care avioanele nu pot zbura pe deasupra zonei unde se află publicul, însă, de multe ori, aeronavele, mai ales cele de vânătoare, pot ajunge în zonele respective, asta datorită vitezei foarte mari de rulare.

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit sâmbătă, între județele Ialomița și Călărași. Mii de oameni se aflau în zona și participau la evenimentele dedicate Zilei Porților Deschise, la Baza 86. Pilotul și-a pierdut viață.

„Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Lupta a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005. Ofițerul era căsătorit și avea doi copii”, precizează MApN într-un comunicat. Sursa: stireazilei

Onoare unui OM care ne învață onoarea!