Piste minunate din țară în care mersul pe bicicletă este o activitate plăcută

Țara noastă este extrem de frumoasă, am mai spus-o și o mai repet, trebuie doar descoperită! România este o țară cu peisaje minunate în care mersul pe bicicletă poate deveni o activitate foarte plăcută, în special acum când soarele ne bucură simțurile din ce în ce mai des. Dacă te numeri printre iubitorii de plimbări cu bicicleta, traseele pe care urmează să ți le prezint sunt surse excelente de inspirație.

Alba IuliaCele mai spectaculoase piste de biciclete

În Alba Iulia vei găsi una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România pe care împătimiții acestui sport o numesc „Transalpina de Mamut”. Această pistă are o lungime de aproximativ 5 kilometri și trece printr-o pădure unind două localități din Alba Iulia, respectiv Micești și Pâclișa. Pista are o dificultate medie, traseul de urcare măsoara aproximativ 2 kilometri iar cel de coborâre îm jur de 3,5 kilometri. Această pistă a fost realizată în 2014, iar valoarea proiectului a costat în jur de 11 milioane Ron, bani proveniți din fonduri europene și de la administrația locală.

AradCele mai căutate piste de biciclete

Cea mai căutată pistă de biciclete se află în Pădurea Ceala din județul Arad. Această pistă  are o lungime de 13,4 kilometri, are o formă circulară care atinge principalele atracții turistice ale zonei, străbate Pădurea Ceala și este amenajată ca la carte. Punctul de plecare este colțul pădurii de lângă ocolul Silvic Iuliu Moldovan, iar pe întreaga lungime a pistei sunt amenajate panouri informative. De asemenea pista este marcată pe hartă cu semnul convențional C albastru.

Bistrițapiste de biciclete pentru cunoscători

Iubitorii de drumeții cu bicicleta în natură vor adora acest traseu întrucât acesta este o adevărată provocare pentru cei care vor să își testeze forțele și limitele personale. Este un traseu de două zile care te va purta prin două județe și care îți va dezvălui frumusețea Munților Rodnei de pe teritoriul Maramureșului. Doar bicicliștii experimentați pot parcurge cei 326 de kilometri pe care se întinde această pistă din Bistrița. Deși o mare parte din traseu se defășoară pe șosea, există și porțiuni de drum comunal și forestier ceea ce face din acest traseu unul incitant și solicitant.

Botoșanipiste de biciclete pitorești

În Botoșani, în zona Ipotești, Vârful Câmpului și dealurile Voronei vei găsi cele mai pitorești trasee pentru plimbările cu bicicleta. În fiecare an, odată cu venirea primăverii și a căldurii pistele de biciclete din Botoșani se umplu de frenezie. Mii de pasionați al plimbărilor pe două roți se înscriu la competițiile devenite deja o tradiție a zonei. Pistele de biciclete au dificultăți medii astfel încât cicliștii au prilejul de a admira peisajul.

Alte piste de biciclete la fel de bine amenajate și cu peisaje minunate se regăsesc în Brașov, Călărași, Constanța, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Pitești, Prahova, Satu Mare, Vrancea, Sibiu sau Zalău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.