Polițiile șterg plângerile oamenilor în 24 de ore dacă acestea …nu sunt grave!

Poliția acuzată că dă mână liberă la infracțiuni după ce o anchetă a dezvăluit că sute de mii de denunțuri au fost șterse de agenți în doar 24 de ore

Sute de mii de plângeri sunt anulate de poliție în doar 24 de ore de la denunț.

Met, care este cea mai mare forță a Marii Britanii, stochează 36% din cazurile noi într-o zi.

Acestea includ mai mult de jumătate din furturi, arată un sondaj Daily Mail astăzi. În Greater Manchester, 27% din infracțiuni sunt eliminate rapid, 28% în Sussex.

Practica a devenit tot mai răspândită atunci când forțele sunt prea încordate să lupte pentru a-și acorda prioritate resurselor. Infracțiunile sunt mai susceptibile de a fi eliminate dacă sunt considerate ca fiind cu „daune mai mici” sau dacă probele sunt prea puține.

Caroline Goodwin, de la Criminal Bar Association, a declarat că cifrele vor alarma cetățenii care respectă legea.

El a adăugat: „Cât de grav ar trebui să fie furtul casei tale sau al unei biciclete furate înainte ca aceasta să depășească pragul de relevanță încât să intre pentru investigații? Este o stare deplorabilă. Pur și simplu victimele sunt ignorate în ciuda ultimelor șiruri de politicieni dezlănțuiți și alimentați de retorica care vorbește despre declanșarea unui război de teroare împotriva criminalității”.

Harry Fletcher, de la Campania pentru Drepturile Victimelor, a declarat că victimele se vor simți ignorate în timp ce infractorii primesc astfel undă verde.

Swiss Post a folosit legile privind libertatea informațiilor pentru a întreba toate cele 38 de forțe de poliție din Anglia câte crime au fost comise în 24 de ore în ultimii doi ani.

The Met, care deservește peste opt milioane de oameni în Marea Londra, a recunoscut că 304.265 de cazuri au fost depuse într-o singură zi în 2018, 36% din total. Cifra pentru 2017 a fost de 34%.

Poliția Surrey a raportat o cifră de 17,5 %, în timp ce West Yorkshire a furnizat cifre care indică faptul că rata a fost de 18 %. Northamptonshire și Cleveland Police au raportat că 40% din infracțiuni au fost abandonate la un moment dat.

La celălalt capăt al scalei, atât Devon, cât și Cornwall, atât Avon, cât și Somerset au susținut că au eliminat doar 6% din infracțiuni la fiecare 24 de ore ale anului trecut.

Bedfordshire a confirmat doar faptul că unele infracțiuni au fost eliminate după o anchetă pe desktop și Staffordshire a afirmat că unele au fost soluționate „prin telefon”.

Boris Johnson a promis că va acorda prioritate activităților poliției și a anunțat în iulie că va avea alți 20.000 de agenți în stradă.

Secretarul de la interne, Priti Patel, a declarat pentru Daily Mail, într-un interviu, luna trecută, că dorește ca infractorii să „simtă literalmente teroare la gândul de a comite infracțiuni”. Cu toate acestea, comisarul s-a întâlnit cu Cressida Dick a recunoscut că ratele de detectare a criminalității sunt „dureros de slabe”.

Cea mai mare rată a fost pentru furturile de biciclete la 67%, urmată de „furtul de la persoane” – pachete inclusiv telefoane mobile și portofele – la 64%.

Omorurile sau violurile nu au fost eliminate în 24 de ore, a subliniat forța, deși 8% din infracțiunile de deținere a cuțitului au fost eliminate.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Șefilor Poliției Naționale a declarat: „Cu mai multe infracțiuni și mai puțini ofițeri de patrulare, este nevoie de mai mult timp pentru a răspunde la incidente și există cazuri din ce în ce mai multe în care se împiedică colectarea probelor, ceea ce face mai puțin probabil să se rezolve ceva”

„Șefii poliției și-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra poliției proactive care împiedică infracționalitatea, rezolvă problemele și ajută oamenii să se simtă în siguranță”. Un purtător de cuvânt întâlnit a insistat că screeningul este politica corectă.

El a adăugat: „Avem nevoie de ofițerii noștri să se concentreze asupra crimelor grave și cazurilor în care există o posibilitate realistă de a le putea rezolva.

„De asemenea, ne dorim ca aceștia să fie disponibili pentru a răspunde la situații de urgență și pentru a contacta publicul care are cel mai mult nevoie de ajutorul nostru.” 

Forțele de poliție Cheshire, Hertfordshire, Lincolnshire și Merseyside au susținut că ar fi prea scump să furnizeze datele. Dorset, Gloucestershire și Lancashire au spus că va fi ceva prea …laborios.

Cambridgeshire, Durham, Essex, North Yorkshire, Northumbria, Nottinghamshire și West Midlands au declarat că nu au folosit un sistem de screening specific, deși Cambridgeshire a recunoscut că a închis unele cazuri de infracțiuni după o „anchetă desktop”. Alte forțe nu au răspuns.

Dame Vera Baird, comisar pentru victimele din Anglia și Țara Galilor, a declarat: „Când publicul va citi aceste cifre, acestea vor fi alarmate. Cum se pot simți în siguranță pentru a fi protejați de infractori? Unii vor vedea puțin rost în raportarea infracțiunilor, deoarece nu se va întâmpla nimic.”

Așadar, dacă nu ai suferit ceva foarte grav, cum ar fi să fi murit, nu deranja nobilii ofițeri! Sau chiar poți dar …nu aștepta minuni, plângerea ta a fost de bună seamă …ștearsă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.