Primarul general al Capitalei Gabriela Firea, a anunțat că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD

Asta în semn de protest faţă de faptul că alegerile în această organizaţie sunt blocate de mai bine de doi ani.

„Mi-am depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti.

Este o formă de protest a mea pentru faptul că de doi ani de zile domnul Dragnea a blocat alegerile la această organizaţie şi la alte câteva din ţară, probabil pentru a fi vulnerabili şi a depinde doar de domnia sa. Cred că şi Statutul ar trebui să fie amendat, în sensul că o poziţie interimară nu poate să dureze doi ani, aşa cum mi s-a întâmplat mie.

Acum îmi dau seama că a fost un plan şi acela nu a fost un plan tocmai prietenos în ceea ce mă priveşte – să depind permanent de domnia sa şi să încerce cu organizaţia Bucureşti ceea ce a încercat – şi, în mare parte, la unele a şi reuşit – să conducă pe principiul ‘dezbină şi stăpâneşte’.

Am depus această demisie din funcţia de preşedinte PSD Bucureşti, repet, ca formă de protest pentru că s-au blocat alegerile doi ani de zile şi, de asemenea, ca o formă de protest pentru faptul că programul de guvernare locală cu care am câştigat alegerile, precum şi programul naţional pur şi simplu au fost neglijate sau tratate cu indiferenţă de domnul Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureştenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce priveşte atribuţiile Primăriei Generale”, a declarat Gabriela Firea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Întrebată de ce a venit singură la şedinţa CExN, ea a explicat că a avut de condus un Comandament de iarnă la Primăria Capitalei şi a adăugat:

„Ne naştem singuri, murim singuri, nu ne ţine nimeni de mână”.

În legătură cu informaţiile potrivit cărora îi va fi retras sprijinul politic şi va rămâne în simplu membru al formaţiunii social-democrate, ea a arătat că este nestatutar să se afle din presă anumite hotărâri ale CExN al PSD, înainte să existe oficial o decizie.

„Cea mai importantă calitate – cea de simplu membru, eu aşa cred. (…) Este regretabil faptul că deja ştim ce se va întâmpla în şedinţă, iar aceasta încă nu a început. Am văzut şi eu aseară toate ştirile. Colegii dumneavoastră au titrat, s-a anunţat la toate televiziunile, s-a decis.

Nu este democratic, nu este statutar ca înainte de a se dezbate o anumită situaţie în Comitetul Executiv, convocat conform Statutului, să se dezbată informal în birouri, în restaurante, în incinte, nu cred că este statutar”, a spus Firea.

Întrebată dacă a fost sunată de Liviu Dragnea, ea a răspuns: „Nu, eu am văzut la televiziuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.