Primul glob ocular 3D artificial din lume – capabil să depășească cumva ochiul uman

Ar putea ajuta o mulțime de oameni care sunt parțial sau complet nevăzători

ochiul bionic
mai bun decat ochiul uman

Primul glob ocular 3D artificial din lume – capabil să depășească cumva ochiul uman

Ar putea ajuta o mulțime de oameni care sunt parțial sau complet nevăzători.

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong au venit cu un ochi electrochimic a cărui structură și performanță imită pe cele ale omului.

„Proiectarea dispozitivului are un grad ridicat de asemănare structurală cu un ochi uman, cu potențialul de a obține o rezoluție imagistică ridicată atunci când nano-firele individuale sunt dirijate electric”…

…au scris cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong. într-un articol publicat în revista Nature.

The Sun a raportat imaginile dispozitivului convertit prin intermediul unor senzori minusculi care reflectă celulele de detectare a luminii vizuale dintr-un ochi uman.

Acești senzori se află într-o membrană din aluminiu și wolfram, care este modelată într-o jumătate de sferă pentru a imita o retină umană.

Un ochi bionic, altfel cunoscut sub numele de proteză vizuală, este un dispozitiv experimental care își propune să ajute la refacerea vederii pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Crearea unui astfel de dispozitiv cu funcții de detectare a imaginilor, cum ar fi un câmp vizual extrem de larg și de înaltă rezoluție, a reprezentat o provocare semnificativă pentru oamenii de știință datorită formei sferice și retinei ochiului biologic.

Cea mai recentă dezvoltare abordează descoperiri care „ar putea duce la crearea unui ochi bionic”, a declarat pentru The Sun. Profesorul Zhiyong Fan de la Universitatea de Științe și Tehnologie din Hong Kong.

„Cred că, dacă totul este pe calea bună, poate în cinci ani de acum încolo, tehnologia va deveni aplicabilă oricui”.

Pe lângă faptul că îi ajută pe oameni să își îmbunătățească vederea, experții susțin că ar putea ajuta, de asemenea, la crearea unor dispozitive de fotosensibilitate bio-mimetică suplimentare care ar putea fi utilizate într-un „spectru larg de aplicații tehnologice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.