PSD în cădere liberă? 5 demisii în 5 zile! Încă două demisii au fost anunțate

Situație limită în PSD. Senatorul PSD Emanuel Botnariu și-a anunțat miercuri demisia din partid. Alți doi deputați, apropiați ai primarului Capitalei Gabriela Firea, își dau demisia din partid.

PSD riscă să piardă majoritatea în Senat. Potrivit Digi24, este vorba despre deputații Alexandra-Corina Bogaciu și Constantin Cătălin Zamfira.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat sâmbătă, după o discuție mai aprinsă între niște miniștrii, care a avult loc în ședința de vineri a Guvernului.

Solidar cu Negrescu, secretarul de stat Cristian Winzer şi-a dat și el demisia.

România este pusă într-o situație mai mult decât delicată, întrucât demisiile au avut loc cu câteva săptămâni înainte ca România să preia peședinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Miercuri, senatorul Emanuel Gabriel Butnariu a anunțat că demisionează din PSD și rămâne senator independent. Practic, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu, partidul rămâne cu 69 de senatori, adică fix majoritatea necesară pentru adoptarea legilor importante.

La Camera Deputaţilor, PSD va trebui să negocieze şi mai dur de acum înainte cu celalate partide pentru a-şi trece proiectele.

Alexandra Corina Bogaciu a candidat din partea partidului social democrat pe lista din Ilfov. Despre tânăra în vârstă de 29 de ani presa scria, înainte de alegerile parlamentare din 2016, că ar fi nepoata primarului din Voluntari, Florin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Constantin Cătălin Zamfira a fost ales tot în 2016, candidând pe listele partidului social democrat Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.