Puterea iubirii – a sădit o imensă grădină de flori soției sale oarbe, pentru a se bucura măcar de parfum

Când soția lui și-a pierdut vederea, un fermier a plantat mii de flori parfumate în jurul casei, ca tristețea să-și poată găsi calea …să plece departe…

Toshiyuki și Yasuko Kuroki au fost căsătoriți vreme de 30 de ani, lucrând la ferma lor, cu o turmă de 60 de vaci, undeva în Japonia, când Yasuko a orbit din cauza complicațiilor diabetului zaharat.

El a început să se retragă din viața comunității, nu mai vorbea cu oamenii și se încuiase în el însuși și în casă.

Într-o zi, Toshiyuki a observat un shibazakura – o floare strălucitoare de culoare roz – care creștea la el la fermă.

Știa că soției sale nu i-ar servi la mare lucru, fiind nevăzătoare, însă  a gândit la parfumul său puternic i-ar putea bucura viața și de aici, iată o idee înflorită.

Toshiyuki a început să planteze flori lângă casă, apoi prin fermă. Încet-încet, și-a transformat întreaga suprafață deținută într-o grădină uriașă de flori.

Turiștii au început să apară în timpul sezonului înfloririi cireșilor dar …au descoperit aceste terenuri acoperite de un roz intens.

În fiecare martie și aprilie, când înflorește shibazakura, 7000 de turiști vin să îi viziteze, să se îmbete cu mirosul florilor, a fotografia imensul covor de flori și, desigur, un selfie cu  un cuplu fericit, pe lângă mersul pe jos printr-o gradina construita …din dragoste.

Imagine: Asahi Shimbun video: Kuruman

Nu pierde acest video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.