Puțini sunt cei care știu că inima crudului voievod Vlad Țepeș a fost cucerită de o țesătoare

Adevărat că inima voievodului Vlad Ţepeş a fost cucerită de fiica unui simplu ţesător. Și cum, uneori marile iubiri se află în situații limită, tot așa s-a întâmplat și în cazul acestui domnitor care pe cât de puternic mânuia sabia, pe atât de blajin o iubea pe această țesătoare.

Îndragostit de tânăra fată, Vlad Ţepeş i-a dăruit acesteia inima sa pentru toată viața. La doar 17 ani, Katharina Siegel, avea să îi devină acestuia amantă pentru următoarele două decenii. O iubire de o viață ținută bine ascunsă chiar și peste vremuri.

Se spune ca a fost singura pentru care Ţepeş făcea crize de gelozie: lovea cu sabia lucrurile din jur său, se răzbuna pe cei care erau prin preajmă. Cu toate că era căsătorit cu Anastasia-Maria, nepoata reginei Poloniei, acesta dorea să divorţeze pentru a se căsători Katharina. Dar rigorile religiei nu îi permiteau, deşi avea mai mulţi copii cu amanta. I-a trimis o scrisoare chiar Suveranului Pontif, Papa Pius II, în care îi cerea, cu indulgenţă, să anuleze căsătoria cu prima soţie.

Nu a primit însă acceptul deoarece la acea vreme nu se concepea destrămarea unei căsnicii. Deşi nu s-au căsătorit niciodată, Vlad şi Katharina au avut cinci copii. Domnitorul s-a îngrijit de toţi urmaşii săi, cărora le-a lăsat moştenire pământuri şi case. După moartea domnitorului, Katharina, ajunsă la 39 de ani, s-a întors la mânăstirea unde copilărise.

Legenda spune că nu a mai vorbit niciodată şi că a murit de inimă rea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.