Războiul SUA – IRAN sau momentul când …nimeni nu mai are dreptate…

Donald Trump a primit amenințarea iraniană împotriva a 35 de țări americane promițând că vor lovi 52 de site-uri iraniene – în timp ce Republica Islamică își desfășoară steagul roșu al războiului, iar Casa Albă așteaptă represalii „în câteva săptămâni”.

Trump a pregătit atacul asupra a 52 de ținte iraniene, ca răspuns la amenințarea Teheranului de a lovi 35 de ținte americane în regiune, inclusiv navele americane.

Iranienii au înălțat  „steagurile răzbunării” roșii ca sângele, pe minaretele veneratei Moschee Jamkaran.

Oficialii iranieni și susținătorii lui Qassem Soleimani au jurat răzbunare pentru moartea sa făcând Statelor Unite grave daune.

Personalul Congresului a declarat: Casa Albă se așteaptă ca Iranul să atace dur  „în câteva săptămâni”.

Hezbollah-ul din Liban le-a spus soldaților irakieni să rămână departe de bazele militare americane începând de duminică, ceea ce înseamnă că acestea urmează să fie lovite.

Mii de parașutiști americani din Divizia Aeropurtată 82 continuă să se desfășoare în Orientul Mijlociu.


Președintele Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de ținte critice în Iran ca represalii dacă Teheran ar ataca orice obiectiv de interes american în regiune, crescând miza după ce Iranul a declarat că a identificat 35 de ținte pentru potențiale atacuri și a ridicat „steaguri” de răzbunare.

„Iranul vorbește foarte îndrăzneț despre vizarea unor active din SUA ca răzbunare pentru eliberarea lumii de liderul lor terorist care tocmai ucisese un american și a rănit grav multe persoane, ca să nu mai vorbim de toți oamenii pe care i-a ucis. în timpul vieții sale, inclusiv recentele sute de protestatari iranieni”, a declarat Trump.

„Atacaseră deja ambasada noastră și se pregăteau pentru alte lovituri în alte locații. Iranul nu a fost decât o problemă, de mulți ani”, a continuat el.

Amenințarea lui Trump se referea la criza ostaticilor din 1979-1981 în Iran, în care 52 de diplomați și cetățeni americani au fost ținuți ostatici de studenți revoluționari în Iran. Amenințarea sa de a lovi site-uri importante pentru „cultura iraniană” a stârnit numeroase acuzații din partea criticilor, socotindu-le posibile „crime de război”.


Armata americană a confirmat sâmbătă două lovituri de rachetă în apropierea instalațiilor americane din Irak, spunând că niciun membru de personal american sau aliați nu au fost rănit. Atacurile au avut loc în apropierea zonei verzi a Bagdadului și a bazei aeriene Balad din nordul Irakului.

Sâmbătă, un oficial iranian a spus că cel puțin 35 de ținte americane, inclusiv navele de război și Tel Aviv, au fost identificate pentru a fi atacate ca represalii.

Generalul iranian Gholamali Abuhamzeh, comandantul gărzilor revoluționare din sudul provinciei Kerman, a fost amenințat a doua zi după ce liderul forței Quds, Qassem Soleimani, a fost ucis pe aeroportul internațional Bagdad de un atac aerian american.

Abuhamzeh a spus că țintele vitale americane din regiune au fost identificate „cu mult timp înainte”, inclusiv navele din Golful Persic, Strâmtoarea Hormuz și Tel Aviv.

„Strâmtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident și notăm un număr mare de nave de război  … aproximativ 35 de ținte americane din regiune și Tel Aviv sunt la îndemâna noastră”, a spus el, potrivit Reuters.

Hezbollah, un grup politic și militant islamic, a avertizat și soldații irakieni să rămână cel puțin 1.000 de metri de bazele militare ale SUA începând de duminică.

Jurând răzbunare pentru moartea lui Soleimani, iranienii au ridicat sâmbătă „steagurile răzbunării”  pe minaretele veneratei Moschei Jamkaran din orașul sfânt Qom.

Un atac, ca represalii din partea Iran, ar putea fi înfăptuit „în câteva săptămâni” în zonă sau în străinătate, a spus un congresist pentru Time.

„Nu există niciun indiciu că va exista o reducere a nivelului de risc în viitorul apropiat. Singura întrebare este: cât de serioasă vor fi represaliile, unde și ce va lovi”.

Observațiile tulburătoare ale lui Abuhamzeh că Iranul a identificat anterior ținte pare să confirme raționamentul Departamentului de Stat din spatele atacului aerian de vineri.

Departamentul de Stat a declarat: „Generalul Soleimani dezvolta activ planuri de atac contra unor diplomații americani și membri ai serviciilor din Irak și din toată regiunea.”

„Statele Unite vor continua să ia toate măsurile necesare pentru a ne proteja oamenii și interesele noastre oriunde s-ar afla în întreaga lume.”

Între timp, una dintre milițiile sprijinite de Iran, Kataeb Hezbollah sau brigăzile Hezbollah, a avertizat soldații irakieni să elibereze orice spații din apropierea bazelor americane care găzduiau soldați americani într-o amenințare subtilă nu chiar voalată.

„Liderii forțelor de securitate ar trebui să-și protejeze luptătorii și să nu le permită să devină scuturi umane pentru cruciații care îi ocupă”, se arată în declarație, despre bazele coaliției.

Să sperăm că diplomația mondială va izbuti în orice mod să împace părțile, domolind poftele americane de a conduce planeta și de avea prea mari pretenții asupra resurselor Terrei amenințând cu armele lor, dar și expansiunea belică a Iranului și ura dintre popoarele orientale. Americanii să-și vadă de țara lor, popoarele din lumea arabă să-și potolească pornirile lor medievale de a se ucide între ele… iar religiile să nu mai fie un instrument în mâna …diavolului…

Ce caută americanii pe teritoriile atâtor state ale lumii? Cum își permit ei să aibă …INTERESE… cu forța armelor, cu baze militare oriunde? Democrația americană deci, asta înseamnă…

Dacă ați sta în casa voastră nu v-ar mai amenința nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.