Referendumul a eșuat. Doar 20,41 la sută dintre români au votat

Doar Suceava a fost singurul judeţ cu prezenţă la vot peste 30%.
După două zile de referendum pentru redefinirea familiei în Constituție, mai puțin de patru milioane de români din cei peste 18 milioane cu drept de vot s-au prezentat la urne.

Doar 20,41 la sută dintre cetățeni și-au exprimat opțiunea și nu a fost atins pragul pentru validarea scrutinului. Fruntași au fost cei din județul Suceava, unde peste 30 la sută dintre oameni au ajuns la secția de votare, în timp ce în Covasna prezența a fost sub nouă la sută.

La doar o oră şi jumătate după închiderea urnelor, Biroul Electoral Central a anunţat prezenta la vot după cele două zile de scrutin. Rezultatul de 20,41 la sută a venit ca un şoc pentru cei care susţin familia tradiţională, pentru că pragul de 30 la sută, necesar validării, nu a fost atins.

Potrivit datelor transmise, la referendum au participat 3.731.704 cetăţeni din ţară şi alţi 121.118 de români aflaţi peste hotare. Campioni la participare sunt cei din Suceava – singurul judeţ care a depăşit pragul pentru validare. Acolo, prezenta la urne a fost de 30,67%. Pe următoarele locuri se afla Dâmboviţa, cu 28,98%, apoi Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.