Religii diverse, aceleași metehne! – ”Reîncarnarea lui Buddha” urmărit penal

Poliția nepaleză suspectează că „micul Buddha” nu este la fel de inofensiv cum apare.

Ram Bahadur Bomjan, un lider spiritual cu vârsta de 28 de ani, care a devenit faimos în 2005 pe fondul unor pretenții ale unor credincioși că acesta ar fi reîncarnarea lui Buddha – cu mulțimi adunate să-l vadă meditând într-o junglă – este acum cercetat după ce patru membri dintre adepții săi au fost dați dispăruți.

Polițiștii au fost avertizați asupra disparițiilor încă de la sfârșitul lunii decembrie, când au primit plângeri din partea fiecărei familii ale celor patru membri, care spun că nu au mai auzit de rudele lor de multe zile, după ce au plecat de acasă să trăiască printre adepții lui Bomjan, potrivit postului Kathmandu.

Bomjan anterior a mai fost acuzat de atacuri fizice și sexuale asupra adepților săi, o călugăriță de 18 ani susține că în septembrie anul trecut a fost violată, transmite AFP.

„Ancheta este în faza preliminară și nu putem împărtăși multe detalii”, a declarat Uma Prasad Chaturbedi, purtător de cuvânt al Biroului Central de Investigații din Nepal, agenției de știri.

Poliția a preluat controlul asupra unuia dintre refugiile religioase ale lui Bomjan, iar alte două se spune că sunt sub supraveghere constantă, potrivit Himalayan Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.