Rețete pentru a face izolarea mai gustoasă – Tiramisu clasic

tiramisu

Rețete pentru a face izolarea mai gustoasă

Dacă vrei să petreci câteva ore smuls de rețelele sociale, unde ești tentat să stai mai tot timpul, ce ar putea fi mai creativ decât să intri în bucătărie și …să gătești ceva special?
În ciuda restaurantelor închise, serviciile de livrare la domiciliu sunt încă active: dar doriți să puneți de o cină delicioasă, pregătită direct cu propriile mâini, ce vă mai trebuie?
Vă oferim în serial câteva rețete interesante pe care le puteți experimenta și cu copiii voștri.

Întâi de toate vă reamintim regulile de aur pentru paza contra epidemiei:

  • păstrați distanța (țineți un metru distanță de oameni: virusul se răspândește la distanță apropiată)
  • stați acasă (ieșiți numai dacă este necesar și fără sărutări, strângeri de mână, îmbrățișări sau să stați în locuri aglomerate: așa se răspândește virusul)
  • spălați-vă pe mâini (cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau utilizând un dezinfectant 60% pe bază de alcool: așa eliminați virusul)
  • puneți masca (dacă sunt combinate cu alte practici de igienă, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor, masca ajută la limitarea răspândirii virusului: una este suficientă, nu este nevoie de suprapuneri)
  • mențineți pe cei care sunt cei mai fragili  în casă (persoanele în vârstă cu boli anterioare sunt cele mai vulnerabile la infecții.

Și acum, rețeta:


Tiramisu clasic este o rețetă delicioasă și misterioasă, deoarece originea acestui desert foarte italian, cel mai cunoscut în lume, se mișcă prin timp și spațiu.

Există cei care spun că s-a născut la Treviso în secolul al XIX-lea, conceput de un bucătar maitresse pentru a măguli patronii, epuizați de nopțile de dezmăț.
Unii spun că a apărut abia în anii șaizeci ai secolului trecut prin munca unui bucătar de patiserie din Treviso.
Unii spun că a fost conceput pentru a-l măguli pe Camillo Benso di Cavour în Torino-ul său, iar alții că a fost originar din Gorizia, în anii 40, sau din epoca Medici din Toscana.

Pe scurt, este un mister. Pentru a nu amesteca ideile aici este rețeta, pentru patru persoane, deoarece acum nu este posibilă primirea de oaspeți, din cauza Coronavirusului.

Tiramisu: ingrediente și doze

Aveți nevoie de două pachete de mascarpone (250 g fiecare), patru ouă și opt linguri de zahăr (ajustați astfel: un ou de persoană și două linguri de zahăr de ou), biscuiți Savoiardi și pudră de cacao amară.

Luați gălbenușurile de ou, puneți-le într-un bol și începeți să le lucrați cu zahăr, folosind mixerul electric.

Continuați până obțineți un amestec omogen. Puteți păstra albușurile deoparte și bateți-le  cu o picătură de lămâie pentru a face totul mai spumos. În curând vom vedea cum și dacă o să le folosim.

În acest moment mascarpone intră în scenă, pentru a fi adăugate cu ouăle și zahărul:

…adăugați-l încet și începeți să amestecați. Vă sfătuiesc să îndepărtați mascarpone din frigider cu cel puțin zece minute înainte de începerea preparatului, va fi mai ușor de lucrat și vor rămâne mai puține bucăți.

Puteți amesteca folosind lingura de lemn, așa că veți face și exerciții fizice sau mixerul electric.

În cazul în care folosiți lingura, amestecați de jos în sus, astfel încât va pierde puțin aer în amestec și va fi mai spumoasă.

Când obțineți o cremă, ați terminat … dar!

Atenție, poate fi prea lichid și apoi puteți adăuga o lingură de amidon pentru a îngroșa ușor crema.

În caz contrar, dacă amestecul este prea compact, îl puteți dilua folosind albușurile de ou bătute anterior.

Dacă doriți, în acest moment puteți adăuga Marsala, Passito sau Vino Santo, doar pentru a da un pic de …atingere specială.

Faceți cafea (un mocha pentru patru este bine), dar nu vă opriți să vă bucurați savurând o ceașcă, deoarece prepararea Tiramisu necesită atenție și muncă grea.

Acum turnați-o într-un bol și diluați-o cu apă sau dacă preferați cu puțin lapte.

În acest moment, luați biscuiții Savoiardi – pișcoturi – (Pavesini), rezistați tentației de a mânca un pachet întreg și începeți să-i scufundați în cafea…

Aranjați un prim strat la baza unui vas de copt și așezați deasupra un strat generos de cremă.

Alternează biscuiții înmuiați și crema până când vasul de copt este umplut și terminați cu o delicată pulverizare de cacao.

Dacă doriți, puteți adăuga pudră de cacao între un strat și altul, pentru a face totul mai gustos.

Gata? Poftă bună… Hei, chemați și copiii, nu consumați voi tot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.