Roma, cade parte din acoperișul unei biserici din centrul istoric: nu sunt victime

O prăbușire de acoperiș a avut loc la biserica San Giuseppe dei Falegnami, în centrul istoric al Romei. A început cu o parte a acoperișului clădirii, apoi,  a condus la colapsul aproape complet al unei bolți.

La fața locului, carabinierii secției din Piazza Venezia și pompierii. În momentul prăbușirii, biserica a fost închisă și nu au fost înregistrate victime.

Așa cum a explicat directorul Parcului Arheologic Coliseum, Alfonsinei Russo, biserica este administrată de Vicariat,  întreținerea ei este sub expertiza șefului echipei de arheologie a Ministerului Culturii, împreună cu parcul Colosseum și închisoarea Mamertini.

Prăbușirea acoperișului a deteriorat și închisoarea Mamertini, cea mai veche din oraș, unde au fost încarcerați nume ilustre ale Romei antice, de asta și este aproape de Via Sacra, în Forum. Hagiografia creștină reține că până și apostolii Petru și Pavel ar fi fost închiși acolo în epoca Neroniană.

Unele fragmente ale acoperișului – a declarat inginerul pompier Luigi Liolli – a lovit o parte a altarului. O grindă în cădere ar fi deteriorat parte din închisoarea Mamertini, unde, practic, a străpuns prin podea.

Biserica, (la doar câțiva pași de la Campidoglio, era utilizată în principal pentru căsătorii, unele programate chiar în zilele următoare), a fost construită între anii 1500 și 1600, apoi completată în 1663 de Antonio Del Grande. A fost restaurată în 1886, odată cu construcția unei noi abside. Interiorul are o singură navă, cu două capele pe fiecare parte.

Procuratura de la Roma așteaptă un raport inițial de la pompieri,  în legătură cu prăbușirea acoperișului bisericii. Numai după raportul preliminar se va deschide formal un dosar de anchetă. Se ia în calcul chiar și ipoteza unei mâini criminale dar …urmează să fie evaluată pe baza probelor anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.