ROMA în ajun de sărbătoare a orașului, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, deloc încurajator – incendii și violențe

Ard tomberoanele la Roma, colectarea deșeurilor a fost lentă și în diferite cartiere sunt unele tomberoane înecate în gunoaie și urât mirositoare. Firma AMA are probleme serioase, primărița urbei nu are soluție.

Două incendii care au avut loc, la o distanță scurtă unul de altul, la 16,30 în zona Portuense. Alte două în Via Gandiglio și încă alte două în Via del Colli Portuensi, afectând și o mașină parcată alături.

La fața locurilor pompieri și carabinieri care investighează să afle cine au fost incendiatorii. Cauza incendiilor  pare să fie  rău intenționată. Incidente similare au avut loc în alte zone ale orașului în ultimele zile.

„Pe deșeuri”, a comentat primarul Romei Virginia Raggi, „un război este în curs: războiul pe deșeuri”, și a adăugat „incendii în tot orașul, deteriorarea structurilor și a mijloacelor firmei AMA: Roma este sub atac și nu este doar eu care o spun. Datele, investigațiile și rapoartele organelor de aplicare a legii vorbesc.”


Un polițist, care a intervenit pentru a înăbuși o încăierare la un magazin de tutun, avut loc între soț și soție, cuplu aflat în plin divorț, a fost înjunghiat de fiul cuplului.

S-a întâmplat în Via Cochi, la periferia Romei. Omul a fost arestat de politie. Agentul a fost lovit în piept și a fost dus prima dată la spitalul Casilino și apoi transferat la Policlinica Umberto I.

S-a întâmplat în Via Cochi, la periferia Romei. Omul a fost arestat de politie. Agentul a fost lovit  în piept și a fost dus prima dată la spitalul Casilino și apoi transferat la Policlinica Umberto I.

Condițiile lui grave, dar nu are viața în pericol. Ministrul de interne Matteo Salvini:  „o pedeapsă exemplară pentru agresiunea infamă”. În tweets, vice-premier Luigi di Maio, de asemenea, a exprimat sprijinul pentru el, familia lui și toate femeile și bărbații lucrători în apărarea legii care „în fiecare zi își riscă viața  pentru noi”. Președintele regiunii Lazio și Secretarul PD Nicola Zingaretti s-au dus direct la spital.


Mâine, 29 Iunie, celebrându-se Sfinții Apostoli Petru și Pavel, este zi nelucrătoare și sunt prevăzute numeroase manifestări culturale deși canicula și mâine se va resimți din plin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.