România pe locul doi în lume la dificultăți în ocuparea posturilor vacante

81% dintre angajatorii din România au dificultăți în ocuparea posturilor vacante, țara situându-se pe locul doi în lume în privința ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de talente, depășită doar de Japonia, unde 89% dintre angajatori au probleme la ocuparea posturilor vacante.
Potrivit angajatorilor, cauzele sunt numărul insuficient de candidați pe piață (41%), lipsa de cunoștințe profesionale (22%) și lipsa experienței pentru postul vizat (16%). 15% dintre angajatori spun că așteptările financiare ale candidaților sunt mai ridicate decât oferta, arată datele sondajului la care a răspuns un eșantion reprezentativ de 625 de angajatori. CITEȘTE AMĂNUNȚIT pe profit.ro


Studiul nu arată și raporturile dintre salarii comparate mai ales cu puterea de cumpărare din alte țări, discrepanțele dintre pretențiile angajatorilor și obligațiile lor față de angajați. Pretind să li se muncească optim pe salarii de mizerie. Dacă nu mai sunt profesioniști în România, să recunoaștem că nici manageri de calitate sau administratori instruiți, nu avem. Lipsa unor sindicate serioase, incoruptibile, a dus la deprecierea prețului muncii și batjocorirea oamenilor care aleg să emigreze și din această cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.