Rusia vrea teritoriile “acasă” – Mama Rusia vremurilor de demult?

Liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko, bănuieşte că Moscova ar vrea să încorporeze Belarusul în Federaţia Rusă sub pretextul integrării profunde. Despre aceasta a declarat în timpul unei conferinţe de presă, la care au fost invitaţii reprezentanţi ai media din Rusia.

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a opinat că, sub pretextul „integrării profunde”, Moscova vrea să încorporeze Republica Belarus în componența Rusiei, transmite Interfax.

,,Înțeleg aceste aluzii: veți  primi petrol, dar haideți și distrugeți țara și să intrați în componența Rusiei”, le-a spus președintele Lukașenko jurnaliștilor ruși la conferința de presă ținută vineri, 14 decembrie, la Minsk.

,,Pentru noi, suveranitatea ţării este un lucru sfânt. Am spus asta şi mai devreme. Dacă cineva doreşte ca ţara noastră să fie împărţită în regiuni, după cum a propus Jirinovski, şi să fim incluşi în Rusia, îi spun că asta nu se va întâmpla niciodată”, a declarat Lukașenko.

Unele chestiuni rămase pe agenda Belarus-Rusia rămân nesoluționate. Acestea vor fi abordate la cel mai înalt nivel în viitorul apropiat, a declarat președintele Belarusului Alexandr Lukashenko în cadrul întâlnirii cu reprezentanții mass-media din Rusia, pe 14 decembrie, potrivit agenţiei BelTA.

,,Întotdeauna pun întrebarea: pentru ce se fac aceste lucruri? V-ați gândit la consecințe? Cum vor fi percepute aceste lucruri de cetățenii țării voastre și de comunitatea internațională? O țară este încorporată cu orice preț în componența altei țări”, a afirmat Lukașenko.

Potrivit Interfax, la ședința Consiliului unional de miniștri al Rusiei și Republicii Belarus, desfășurată vineri, la Brest, primul ministru al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Moscova este dispusă să aprofundeze și pe mai departe integrarea cu Minskul, până la crearea  unui centru de emisiune comun, a unui tribunal comun și a altor organe comune.

Surse din anturajul lui Alexandr Lukașenko au declarat pentru presă că : „La ședință s-a discutat să susținem până la capăt independența Belarusului, toți au fost de acord cu asta”, potrivit rbc.ru, citat de portalul Deschide.md.
Funcționarii belaruși au primit indicații să urmărească cu atenție spațiul informațional. Unii oficiali au spus că Minskul trebuie să răspundă cu reforme la manevrele fiscale ale Moscovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.