Salvați de… un mesaj în sticlă! – INCREDIBIL!

Pare totul incredibil… această familie a fost salvată dintr-o situație teribilă datorită unui bilețel SOS, care a fost lansat literalmente… într-o sticlă.

În iunie, Curtis Whitson, cu soția și fiul său în vârstă de 14 ani s-au angajat într-o excursie de 4 zile în natură, astfel încât să poată ”gusta” peisajul frumos al râului Arroyo Seco din centrul Californiei. În a treia zi, însă, vacanța lor în familie s-a transformat într-un calvar devastator.

Cei trei drumeți tocmai își croiseră drumul de-a lungul unui defileu îngust când s-au trezit brusc în vârful unei cascade de 40 de metri.

Când Whitson se plimbase anterior de-a lungul râului cu câțiva ani în urmă, a atașat o frânghie fixată pe peretele stâncii, astfel încât călătorii să poată urca în siguranță din vârful cascadei în câteva minute. Din păcate, sfoara nu mai era.

Whitson bănuia că a fost luată de ape, dar fără frânghie, el și familia sa, nu ar putea urca și ajunge în siguranță. Pereții defileului erau atât de abrupți, încât i-a lăsat blocați într-o regiune semi-izolată, fără semnal la telefon.

„A fost o tristă constatare că excursia noastră s-a terminat și că am avea nevoie de ajutor. Am mers de-a lungul râului care ne-a dus într-un punct din care nu mai puteam ieși”, a spus Whitson pentru Washington Post. „A fost un pic înfricoșător. Nu am văzut suflet de om pe întregul parcurs, eram singuri”

Inițial, Whitson a încercat să scrijelească un mesaj SOS pe un băț pentru a-l lansa pe râu, plutind în aval, dar nu era prea ușor să rămână plutind în curentul râului. A folosit apoi un instrument de salvare și mai puțin probabil în reușită: sticla sa verde de plastic.

Din fericire, Krystal Ramirez, a avut în rucsacul ei un pix și un blocnotes, astfel încât au putut scrie ceva legat de poziția unde se află

După ce Whitson a scrijelit pe bidon „AJUTOR”, a scris un mesaj care includea momentul situației lor dificile și poziția lor în vârful cascadei și… l-a vârât în sticla pe care a aruncat-o în aval și a spus fiului său și prietenei sale că nu mai rămâne nimic de făcut decât să aștepte – așa că au făcut o tabără și s-au aciuat în sacii de dormit.

Spre marea lor surprindere, au fost treziți doar câteva ore mai târziu de un elicopter de căutare și salvare.

Megafonul aeronavei i-a informat că nu îi poate lua acum și că salvatorii au primit mesajul lor și că familia nu trebuie decât să rămână fix acolo unde este, până când va putea fi îmbarcată, adică… a doua zi dimineață.

Miracolul a fost că sticla lui Whitson a atras atenția a doi drumeți aflați la un sfert de milă în aval, la scurt timp după ce a fost trimisă. Drumeții au dus imediat mesajul la personalul cantonamentului Arroyo Seco, pentru a putea alerta un echipaj de căutare și salvare.

Salvatorii s-au întors dimineața la lumina zilei pentru a aduce familia recunoscătoare în siguranță.

Pilotul elicopterului Joe Kingman a declarat pentru ziarul The Post că, până când a salvat trio-ul de la cascadă, nu a auzit niciodată ca un mesaj într-o sticlă să fi salvat pe cineva… mai ales în acest secol al tehnologiilor.

După ce a povestit întâmplarea, Whitson a reflectat: „Mă surprinde că totul a mers perfect. Care să fi fost șansele?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.