Se cunoaște că vin alegerile!… De astăzi, 1 septembrie, pensii majorate cu 15%, pentru cinci milioane de pensionari

Se cunoaște că …vin alegerile!… De la 1 septembrie vor fi majorate cinci milioane de pensii, prin creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei. Procentual, creșterea pe care o vor avea pensionarii pe talon va fi de aproximativ 15%, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru Mediafax. Ministrul dă asigurări că sunt bani la buget.

Practic, de la data de 1 septembrie, toate cele 5 milioane de pensii care sunt bazate pe contributivitate, se majorează în funcție de valoarea punctului de pensie, și anume, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, dar nu uităm de cei mai sărmani dintre pensionari, adică cei care încasează indemnizația socială, cea denumită pensie minimă, de la valoarea de 640 la valoarea de 704 lei. Toate pensiile în acest moment sunt recalculate, cupoanele de pensie sunt tipărite, sunt distribuite către Poșta Română și primele sume au fost achitate către Poșta Română, și începând de luni (2 septembrie – n.r.) se vor face și primele plăți”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale.

Potrivit lui Budăi, procentual, majorarea va fi de 15% „în mână”. „Dacă ne referim la procente, este vorba de aproximativ 15% pentru toți pensionarii. Această majorare este stabilită prin Ordonanța 114 și Noua Lege a Pensiilor”, spune Budăi. Ministrul dă asigurări că există bani la buget pentru această creștere.
„În momentul în care noi aprobam și elaboram în Parlament Legea Pensiilor, știți că se discuta de acele atacuri succesive la Curtea Constituțională, iar noi am estimat bine atunci, astfel încât la construcția bugetului pe anul 2019 am avut baza legală, încât să bugetăm aceste sume. Plățile se vor face și nu vom avea sincope până la sfârșitul anului”, precizează Budăi.
Ministrul Muncii a precizat și care va fi următoarea majorare, conform Legii: „Următoarea majorare va fi anul viitor, pentru creșterea punctului de pensie de la valoarea de 1.265 la 1.775 de lei, de la 1 septembrie 2020”, a conchis Marius Budăi.

Se așteaptă acum ”recunoștința” celor cinci milioane de bătrâni care își vor zice: ”vezi maică, ăștia ne-or dat ceva, or mărit pensiile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.