Și-a obligat soția să-și tatueze numele lui pe tot brațul, să știe oricine că-i aparține!

Când el a ajuns acasă, acuzând-o că flirtează cu fostul ei, i-a aruncat cuvinte foarte jignitoare. A început brusc să fie violent și extrem de posesiv.

Femeia a spus: „…situația s-a înrăutățit din ce în ce, până la punctul în care nu am mai avut voie să ies singură nicăieri”

După o serie de incidente, Mitchell a fost condamnat la Cardiff Crown Court, unde a fost găsit vinovat de abuz în familie.

Mitchell, a stabilit ”regulile” pe care ea este obligată să le respecte – de exemplu, interzicându-i să pronunțe numele fostului său partener. El nu dorea ca ea să aibă vreun contact cu fostul său partener și i-a verificat constant mesajele.

De asemenea, a început să-i verifice aspectul și a forțat-o să poarte ruj roșu, chiar dacă de obicei nu purta prea mult machiaj, mai ales ruj roșu.

El a forțat-o, de asemenea, să-și arunce toate hainele pe care le deținea înainte de a se muta împreună, inclusiv încălțăminte și lenjerie.

Când au plecat în vacanță la Gran Canaria, în septembrie 2018, Mitchell a decis că Alisa ”ar trebui” să-și tatueze numele lui pe braț cât mai vizibil.

 

Cu toate acestea, femeia, care avea deja un mic tatuaj pe burtă și pe care îl regreta, nu voia să mai aibă un altul.

Ea a declarat: „Nici măcar nu-mi plac tatuajele, primul a fost o prostie”….”El a vrut să-mi fac unul pe tot brațul, pentru ca toată lumea să îl poată vedea.”

Artistul tatuator a refuzat să execute un nume atât de mare pe brațul ei, dar a acceptat să facă o versiune mai mică pe încheietura mâinii, a spus Alisa. Soțul a insistat cu vehemență.

Odată ce numele lui Mitchell a fost ștanțat pe pielea ei, el a spus: „Acum toată lumea va ști că ești a mea”.

Alisa a spus că trei săptămâni mai târziu, Mitchell dorea ca ea să-și facă un alt tatuaj pe gât, mult mai mare, pentru a se asigura că mai mulți oameni vor putea să-l vadă.

Cuplul a cumpărat o casă în Boverton, în aprilie 2019, iar Mitchell nu i-a permis să aducă nicio fotografie din viața ei, înainte de relația lor. Ea a spus: „Am avut poze cu copiii mei, dar el a poruncit: „Nu le vreau în casă”.

Alisa nu avea voie să vorbească cu colegii de sex masculin și Mitchell pretindea ca ea să stea la telefon cu el în tot timpul turelor sale de serviciu. „Mi-a impus cu cine pot și cu cine nu pot vorbi la telefon sau pe stradă, oriunde”, adaugă Alisa.

„Nu mai știam cine sunt. Nu eram nemulțumită. Nu mai eram cine sunt. Nu puteam lua o decizie.” … „Era îngrozitor. Eram atât de îngrijorată în fiecare zi să nu-l enervez. Tremuram tot timpul – eram atât de speriată. Până la urmă, mai voiam doar să mor. Era atât de rău.”

A avut loc o altercație în urma unei discuții, în 28 august anul trecut, și un vecin a sunat la poliție. Mitchell a fost dus la secția de poliție Bridgend.

Acolo, el a negat controlul asupra ei sau comportamentul coercitiv, iar cazul a fost listat pentru un proces la Cardiff Crown Court pe 4 martie. Au participat Alisa și alți martori, gata să prezinte dovezi.

Mitchell, de 49 de ani, urma să fie condamnat mai târziu în martie, dar audierea a fost suspendată din cauza pandemiei coronavirusului.

Luni, 4 mai, a fost dată în sfârșit sentința, o pedeapsă de 16 luni cu închisoare pentru Mitchell, suspendată timp de 18 luni și dispusă executarea a 10 zile de activități de reabilitare cu o atenție deosebită asupra empatiei victimei.

El a primit ordin să completeze 24 de sesiuni ale programului „Building Better Relationships”, plus 150 de ore de muncă neplătite și a fost obligat să achite 1.800 de lire sterline pentru costuri de judecată.

Judecătorul a menționat că infracțiunea s-a produs pe o perioadă îndelungată de timp și a susținut că acuzatul a arătat o nerecunoaștere și lipsa regretului față de infracțiunii sale.

Alisa a spus că nu se aștepta totuși ca el să primească o pedeapsă imediată cu închisoare. Ea se reface acum, încearcă să-și reconstruiască viața ei și a copiilor.

Acum, tatuajul cu numele Mitchell a fost acoperit cu un design floral alb-negru.

Dacă tu sau cineva cunoscut a fost afectat de abuzuri domestice, ajutați victima să denunțe situația, să nu accepte o viață de violențe și de constrângeri. Nu este deloc ușor dar și mai rău este să se continuie abuzurile.

Abuzatorii nu sfârșesc faptelor de la sine, au nevoie de a fi pedepsiți, fiindcă ei consideră abuzurile ceva îndreptățit și că victima ar fi o ”proprietate” a lor și că pot face orice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.