Singurătatea elevului în recreație ascunde ceva – Vrei să afli ce?

Când directorul unei școlii elementare a aflat că unul dintre elevii lui, o fetiță, a petrecut toată recreația singură, și-a făcut timp din programul său pentru a sta cu ea în timpul recreației.

Nu doar atât, s-a asigurat că fetița nu va mai trebui să stea din nou singură.

De când Lucy Taylor, o elevă în clasa a doua, are paralizie cerebrală, i-a fost dificil să-și facă prieteni la Școala Elementară Barth din Romulus, Michigan.

După ce mama sa, Daun Elizabeth Taylor a publicat o postare pe Facebook despre chinurile fiicei sale, cu toate acestea, ea a fost ajutată de nimeni altul decât de directorul școlii, Jeremy Thompson.

A doua zi, Thompson s-a alăturat lui Lucy în timpul recreației și mama spune că fetița ei era în al nouălea cer de fericire.

„Ieri nu s-a jucat singură în recreație. Directorul ei, domnul Thompson, s-a oprit și a petrecut ceva timp cu ea”, a scris Daun mai târziu pe Facebook.„A făcut-o pe Lucy fericită … și a ajutat inimile mamei și tatălui ei! Sunt atât de mândră că fac parte din ”familia Barth”, a adăugat ea. „Domnul Thompson este un model excepțional pentru acești copii.”

De când Thompson s-a așezat cu Lucy pentru prima dată, a reușit să adune împreună un grup de tineri pentru a-și împărtăși timpul pauzelor și a denumit noua lor trupă de prieteni „Bubble Club”.

„Lucy are prieteni acum la locul de joacă. Domnul Thompson, făcându-și timp să se așeze cu ea, a determinat și pe alți copii să-și dorească să se joace cu ea. Și i-a oferit lui Lucy încrederea să încerce lucrurile la care nu credea înainte că este neapărat bună!”, A scris Daun.

În plus, din moment ce povestea lor a atras atenția jurnaliștilor locali, Lucy și Thompson au devenit modele pe social media pentru alți membri ai personalului școlar și ai elevilor pentru a sprijini pe cei …solitari.

„Câțiva părinți ne-au contactat, ai căror copii se zbat precum Lucy cu probleme de sănătate, și au început să trimită tricouri și note scrise de mână copiilor care ar putea face parte din Bubble Squad. Au preluat exemplul încercând să-l folosească pentru a-i ajuta și pe alții”, a continuat ea.

”Inima mea este plină! Lucy este fericită. Thompson a primit recunoașterea pe care o merită și Lucy i-a ajutat pe alții să nu se simtă singuri chiar și de la distanță.”

Vă îndemnăm și pe voi dragi copii sau cadre didactice, părinți, bunici și tutori, să fiți foarte atenți în jurul vostru și când observați copii singuratici, izolați, triști, neajutorați, arătați-le nu compasiunea voastră, ci prietenia voastră și… puteți începe cu un surâs și o vorbă bună, ușor-ușor împrietenindu-v, fără să puneți prea multe întrebări, dacă vreți răspunsuri ajunge să ascultați, vă vor spune și singuri de ce s-au izolat…

Singurătatea elevului poate ascunde ceva grav, drame sau chiar tragedii trăite în afara școlii ori poate fi un răspuns comportamentului unor colegi violenți sau probleme de sănătate și, prin gestul vostru, îl puteți ajuta și …chiar salva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.