Sondajul ONU constată că mai mult de o treime dintre muncitori au suferit hărțuire sexuală în ultimii doi ani

Organizația Națiunilor Unite, cea mai mare organizație pentru drepturile omului din lume, are o mișcare #MeToo, cu cel puțin o treime din personal și contractori care pretind că au fost supuși hărțuirii sexuale.

Conform unui sondaj recent realizat de Deloitte, firmă de audit și consultanță, referințele sexuale și remarcile ofensatoare au fost abaterile menționate cel mai frecvent de bărbații și femeile care au răspuns la sondaj.

Aproximativ 40% dintre femei și 20% dintre bărbați au raportat o hărțuire, 14,2% ce pretinde că a fost supus unor glume sexuale sau ofensatoare, iar 10% spune că a fost atins într-un mod pe care te-ar fi făcut să simți disconfort.

Doi din trei molestatori sunt bărbați.

Deși mai mult de 30.000 de persoane din ONU și agențiile sale au participat la sondaj, cifra reprezintă doar 17% dintre cei care, în sine, reprezintă un motiv de îngrijorare pentru Secretarul General Antonio Guterres.

„Acest lucru îmi spune două lucruri: în primul rând, avem încă mult de parcurs înainte de a discuta în mod deschis despre hărțuirea sexuală; în al doilea rând, ar putea exista, de asemenea, un sentiment constant de neîncredere, de percepție a inactivității și a lipsei de responsabilitate”, a spus el într-o declarație.

În ultimele luni, Guterres a lansat o politică de „toleranță zero” în ceea ce privește abaterile sexuale în cadrul organizației și a făcut din responsabilitate o componentă cheie.

Anul trecut a fost înființată o echipă de lucru cu scopul de a consolida competențele de investigare și de a dezvolta o bază de date care să interzică reintegrarea infractorilor unor asemenea abateri.

„Rezultatele confirmă că această problemă are un efect debilitant asupra moralului personalului și performanței în muncă, și persistă ca obstacole în calea denunțului, inclusiv temerile legate de represalii și percepția că autorii, pentru cea mai mare parte, vor sfârși nepedepsiți”, A adăugat Guterres. „Ca o organizație bazată pe egalitate, demnitate și drepturile omului, trebuie să stabilim un exemplu și să restabilim standardul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.